Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук ще получи почетна степен от Университета в Глазгоу на 8 февруари.

Като изпълняващ тази длъжност в компанията, той е допринесъл за въвеждането на иновативни продукти и услуги, както и за цялостните усилия за използване на 100% възобновяеми източници на енергия в съоръженията й. Насърчавал е финансиране на благотворителни организации и започна щедрата програма на Apple за дарения. През 2015 година, Тим Кук се класира на първо място в списъка на световните лидери на Fortune и получи наградата на Robert F. Kennedy Center за борбата си за човешките права. Apple е класирана като номер 1 в света от Fortune през последните девет години, като преди да бъде обявен за Главен изпълнителен директор през 2011 година, Кук е Главен оперативен директор, отговарящ за световните продажби и операции.

Церемонията ще се проведе в 18 часа местно врем в залата Bute Hall в кампуса на университета и е със свободен достъп за студенти и персонал, а билети за нея се продават в уеб сайта Eventbrite.

Трябва да припомним, че само преди два дни, Кук беше обявен и за носител на наградата Newseum 2017 в категорията „свобода на словото“.