Трудно е да се каже дали Apple Watch е хит или провал, тъй като компанията не разкрива данни за продажбите му, но Тим Кук сам сподели, че те „вървят дабре“.

Според доклад на IDC, който предизвика този отговор от страна на изпълнителния директор на Apple, тя се класира едва на четвърто място на пазара на носими устройства, след Fitbit, Xiaomi и Garmin и отбелязва рязък спад в количеството на доставките, спрямо същия период на миналата година.

Тим Кук се опита да изясни нещата пред Reuters, като сподели, че продажбите на Apple Watch са поставили рекорд през първата седмица на празничното пазаруване, но коментарът му така и не беше подкрепен с цифри.

Кук сподели добави още, че текущото тримесечие трябва да бъде най-доброто за умния часовник на компанията до сега, което може би означава, че продадените количества са много повече, в сравнение с предходните месеци.

Остава да разберем дали и потребителите са склонни да заменят своите по-стари модели, с новото поколение, което компанията представи през септември и дали въобще той е достатъчно полезен за тях в ежедневието, или ще станем свидетели на един бавен и скучен темп на растеж през следващите години.