Изберете Страница

Тим Кук: Продажбите на Apple Watch вървят добре!

Трудно е да се каже дали Apple Watch е хит или провал, тъй като компанията не разкрива данни за продажбите му, но Тим Кук сам сподели, че те „вървят дабре“.

Според доклад на IDC, който предизвика този отговор от страна на изпълнителния директор на Apple, тя се класира едва на четвърто място на пазара на носими устройства, след Fitbit, Xiaomi и Garmin и отбелязва рязък спад в количеството на доставките, спрямо същия период на миналата година.

Тим Кук се опита да изясни нещата пред Reuters, като сподели, че продажбите на Apple Watch са поставили рекорд през първата седмица на празничното пазаруване, но коментарът му така и не беше подкрепен с цифри.

Кук сподели добави още, че текущото тримесечие трябва да бъде най-доброто за умния часовник на компанията до сега, което може би означава, че продадените количества са много повече, в сравнение с предходните месеци.

Остава да разберем дали и потребителите са склонни да заменят своите по-стари модели, с новото поколение, което компанията представи през септември и дали въобще той е достатъчно полезен за тях в ежедневието, или ще станем свидетели на един бавен и скучен темп на растеж през следващите години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This