Може би вече се уморихте да чакате появата на безжичните слушалки на Apple, AirPods по магазините, а може би вече забравихте за тях? Да, компанията се забави твърде много с премиерата им, която според първоначалните планове, трябваше да бъде през октомври, но това съвсем скоро ще се промени.

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук потвържди информацията в отговор на имейл от потребител, който е публикуван от MacRumors вчера. Ето кратката кореспонденция:

Въпрос: „Дайте ни дата, на която AirPods ще могат да бъдат закупени. Неудобството да зареждам своя iPhone 7 и същевременно да отговарям на обаждания с EarPods, докато работя ще ме принуди да потърся друг вариант, ако трябва да чакам още месец или повече!“

Отговор: „Благодаря за забележката и съжалявам за забавянето! Ние финализирахме безжичните слушалки и доставките им ще започнат през следващите няколко седмици!“

Колегите от MacRumors са проверили щателно подателя на имейла и няма съмнение, че съобщението идва от сървърите на Apple, което не означава непременно, че не може да бъде фалшифицирано, но все пак вдъхва известна надежда на тези, които с нетърпение чакат появата на AirPods на пазара.

До момента компанията съобщи официално единствено, че се нуждае от „малко повече време“, за да подготви слушалките за своите клиенти, а противоречивите слухове предполагат дата за премиерата им между декември и януари. На сайта на Apple продължават да стоят надписите „ coming soon” и „currently unavailable” и можем само да се надяваме, че компанията ще ги направи достъпни за своите клиенти преди коледните празници!