Изберете страница

Тим Кук най-сетне потвърди, че Apple работи върху системи за самоуправление на автомобили

Тим Кук най-накрая потвърди слуховете, че Apple работи върху технология за самоуправление на автомобили. Това стана в интервю миналата седмица, в деня на откриването на WWDC 2017, но отново остана открит въпросът, дали тези автомобили ще бъдат брандирани с логото на гиганта:

„Ние сме се съсредоточили върху автономните системи“ каза Кук пред Bloomberg Television. “Това е основна технология, която считаме за много важна и вероятно е и един от най-трудните AI проекти, по които работим. Ще видим къде ще ни отведе, но не казваме какъв е продукта, върху който работим“.

Кук добави още, че в момента сме свидетели на сериозни смущения в автомобилната индустрия, които включват различни фактори като технологията за самоуправление, електрическите превозни средства и приложенията в тях. Той похвали електромобилите и заяви, че „е чудесно преживяване, да не спираме на бензиностанцията“.

Главният изпълнителен директор на Apple не спомена Project Titan, който според слуховете е кодовото име на колата, разработвана от компанията, но не трябва да забравяме и факта, че миналата година тя промени фокуса си в полза на платформите за самоуправление, които евентуално ще бъдат лицензирани на автомобилните производители. Що се отнася до приложенията – компанията инвестира 1 милиард долара миналата година в китайската услуга Didi Chuxing, която може да се вмести добре във вече потвърдения проект за автономно шофиране.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This