Изберете страница

Тим Кук най-сетне потвърди, че Apple работи върху системи за самоуправление на автомобили

Тим Кук най-накрая потвърди слуховете, че Apple работи върху технология за самоуправление на автомобили. Това стана в интервю миналата седмица, в деня на откриването на WWDC 2017, но отново остана открит въпросът, дали тези автомобили ще бъдат брандирани с логото на гиганта:

„Ние сме се съсредоточили върху автономните системи“ каза Кук пред Bloomberg Television. “Това е основна технология, която считаме за много важна и вероятно е и един от най-трудните AI проекти, по които работим. Ще видим къде ще ни отведе, но не казваме какъв е продукта, върху който работим“.

Кук добави още, че в момента сме свидетели на сериозни смущения в автомобилната индустрия, които включват различни фактори като технологията за самоуправление, електрическите превозни средства и приложенията в тях. Той похвали електромобилите и заяви, че „е чудесно преживяване, да не спираме на бензиностанцията“.

Главният изпълнителен директор на Apple не спомена Project Titan, който според слуховете е кодовото име на колата, разработвана от компанията, но не трябва да забравяме и факта, че миналата година тя промени фокуса си в полза на платформите за самоуправление, които евентуално ще бъдат лицензирани на автомобилните производители. Що се отнася до приложенията – компанията инвестира 1 милиард долара миналата година в китайската услуга Didi Chuxing, която може да се вмести добре във вече потвърдения проект за автономно шофиране.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This