Тим Кук най-накрая потвърди слуховете, че Apple работи върху технология за самоуправление на автомобили. Това стана в интервю миналата седмица, в деня на откриването на WWDC 2017, но отново остана открит въпросът, дали тези автомобили ще бъдат брандирани с логото на гиганта:

„Ние сме се съсредоточили върху автономните системи“ каза Кук пред Bloomberg Television. “Това е основна технология, която считаме за много важна и вероятно е и един от най-трудните AI проекти, по които работим. Ще видим къде ще ни отведе, но не казваме какъв е продукта, върху който работим“.

Кук добави още, че в момента сме свидетели на сериозни смущения в автомобилната индустрия, които включват различни фактори като технологията за самоуправление, електрическите превозни средства и приложенията в тях. Той похвали електромобилите и заяви, че „е чудесно преживяване, да не спираме на бензиностанцията“.

Главният изпълнителен директор на Apple не спомена Project Titan, който според слуховете е кодовото име на колата, разработвана от компанията, но не трябва да забравяме и факта, че миналата година тя промени фокуса си в полза на платформите за самоуправление, които евентуално ще бъдат лицензирани на автомобилните производители. Що се отнася до приложенията – компанията инвестира 1 милиард долара миналата година в китайската услуга Didi Chuxing, която може да се вмести добре във вече потвърдения проект за автономно шофиране.