Изберете Страница

Тим Кук най-сетне потвърди, че Apple работи върху системи за самоуправление на автомобили

Тим Кук най-накрая потвърди слуховете, че Apple работи върху технология за самоуправление на автомобили. Това стана в интервю миналата седмица, в деня на откриването на WWDC 2017, но отново остана открит въпросът, дали тези автомобили ще бъдат брандирани с логото на гиганта:

„Ние сме се съсредоточили върху автономните системи“ каза Кук пред Bloomberg Television. “Това е основна технология, която считаме за много важна и вероятно е и един от най-трудните AI проекти, по които работим. Ще видим къде ще ни отведе, но не казваме какъв е продукта, върху който работим“.

Кук добави още, че в момента сме свидетели на сериозни смущения в автомобилната индустрия, които включват различни фактори като технологията за самоуправление, електрическите превозни средства и приложенията в тях. Той похвали електромобилите и заяви, че „е чудесно преживяване, да не спираме на бензиностанцията“.

Главният изпълнителен директор на Apple не спомена Project Titan, който според слуховете е кодовото име на колата, разработвана от компанията, но не трябва да забравяме и факта, че миналата година тя промени фокуса си в полза на платформите за самоуправление, които евентуално ще бъдат лицензирани на автомобилните производители. Що се отнася до приложенията – компанията инвестира 1 милиард долара миналата година в китайската услуга Didi Chuxing, която може да се вмести добре във вече потвърдения проект за автономно шофиране.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This