Изберете страница

Тим Кук най-сетне потвърди, че Apple работи върху системи за самоуправление на автомобили

Тим Кук най-накрая потвърди слуховете, че Apple работи върху технология за самоуправление на автомобили. Това стана в интервю миналата седмица, в деня на откриването на WWDC 2017, но отново остана открит въпросът, дали тези автомобили ще бъдат брандирани с логото на гиганта:

„Ние сме се съсредоточили върху автономните системи“ каза Кук пред Bloomberg Television. “Това е основна технология, която считаме за много важна и вероятно е и един от най-трудните AI проекти, по които работим. Ще видим къде ще ни отведе, но не казваме какъв е продукта, върху който работим“.

Кук добави още, че в момента сме свидетели на сериозни смущения в автомобилната индустрия, които включват различни фактори като технологията за самоуправление, електрическите превозни средства и приложенията в тях. Той похвали електромобилите и заяви, че „е чудесно преживяване, да не спираме на бензиностанцията“.

Главният изпълнителен директор на Apple не спомена Project Titan, който според слуховете е кодовото име на колата, разработвана от компанията, но не трябва да забравяме и факта, че миналата година тя промени фокуса си в полза на платформите за самоуправление, които евентуално ще бъдат лицензирани на автомобилните производители. Що се отнася до приложенията – компанията инвестира 1 милиард долара миналата година в китайската услуга Didi Chuxing, която може да се вмести добре във вече потвърдения проект за автономно шофиране.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This