Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук най-сетне коментира въпросите, свързани със слуха за намаляване на цената на iPhone X. По време на интервю за Ребека Джарвис от ABC News в четвъртък, Кук беше попитан за възможността да видим скоро по-евтина версия на водещия продукт на компанията, а отговорът му беше еднозначен:

„Ние влагаме много иновации в тези телефони и затова смятаме, че цената е разумна и съответства на нивото на устройствата“.

Това съвсем логично поставя край на спекулациите, че поради не достатъчно високите продажби на iPhone X, компанията ще намали цената му тази година.

Нещо повече, известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира в своите нови бележки до инвеститорите, че тази година ще видим два съвсем нови модела iPhone X с 6.5 инчов OLED дисплей и с 6.1 инчов LCD панел и Face ID, а гигантът ще преустанови изцяло производството на текущия модел, ако продажбите му не са задоволителни. Това до някъде противоречи на политиката на компанията да намалява цената на по-старите си модели, за да ги остави като по-евтина алтернатива на новите, но пък от друга страна имаме iPhone 8/8 Plus, които ще изпълняват тази роля, заедно с LCD варианта, запазвайки и възможността за използване на Touch ID за клиентите, които все още не искат да преминат към Face ID.