Изберете страница

Тим Кук най-сетне отговори на въпросите за намаляване на цената на iPhone X

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук най-сетне коментира въпросите, свързани със слуха за намаляване на цената на iPhone X. По време на интервю за Ребека Джарвис от ABC News в четвъртък, Кук беше попитан за възможността да видим скоро по-евтина версия на водещия продукт на компанията, а отговорът му беше еднозначен:

„Ние влагаме много иновации в тези телефони и затова смятаме, че цената е разумна и съответства на нивото на устройствата“.

Това съвсем логично поставя край на спекулациите, че поради не достатъчно високите продажби на iPhone X, компанията ще намали цената му тази година.

Нещо повече, известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира в своите нови бележки до инвеститорите, че тази година ще видим два съвсем нови модела iPhone X с 6.5 инчов OLED дисплей и с 6.1 инчов LCD панел и Face ID, а гигантът ще преустанови изцяло производството на текущия модел, ако продажбите му не са задоволителни. Това до някъде противоречи на политиката на компанията да намалява цената на по-старите си модели, за да ги остави като по-евтина алтернатива на новите, но пък от друга страна имаме iPhone 8/8 Plus, които ще изпълняват тази роля, заедно с LCD варианта, запазвайки и възможността за използване на Touch ID за клиентите, които все още не искат да преминат към Face ID.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This