Изберете страница

Тим Кук най-сетне отговори на въпросите за намаляване на цената на iPhone X

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук най-сетне коментира въпросите, свързани със слуха за намаляване на цената на iPhone X. По време на интервю за Ребека Джарвис от ABC News в четвъртък, Кук беше попитан за възможността да видим скоро по-евтина версия на водещия продукт на компанията, а отговорът му беше еднозначен:

„Ние влагаме много иновации в тези телефони и затова смятаме, че цената е разумна и съответства на нивото на устройствата“.

Това съвсем логично поставя край на спекулациите, че поради не достатъчно високите продажби на iPhone X, компанията ще намали цената му тази година.

Нещо повече, известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира в своите нови бележки до инвеститорите, че тази година ще видим два съвсем нови модела iPhone X с 6.5 инчов OLED дисплей и с 6.1 инчов LCD панел и Face ID, а гигантът ще преустанови изцяло производството на текущия модел, ако продажбите му не са задоволителни. Това до някъде противоречи на политиката на компанията да намалява цената на по-старите си модели, за да ги остави като по-евтина алтернатива на новите, но пък от друга страна имаме iPhone 8/8 Plus, които ще изпълняват тази роля, заедно с LCD варианта, запазвайки и възможността за използване на Touch ID за клиентите, които все още не искат да преминат към Face ID.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This