Изберете страница

Тим Кук най-сетне отговори на въпросите за намаляване на цената на iPhone X

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук най-сетне коментира въпросите, свързани със слуха за намаляване на цената на iPhone X. По време на интервю за Ребека Джарвис от ABC News в четвъртък, Кук беше попитан за възможността да видим скоро по-евтина версия на водещия продукт на компанията, а отговорът му беше еднозначен:

„Ние влагаме много иновации в тези телефони и затова смятаме, че цената е разумна и съответства на нивото на устройствата“.

Това съвсем логично поставя край на спекулациите, че поради не достатъчно високите продажби на iPhone X, компанията ще намали цената му тази година.

Нещо повече, известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира в своите нови бележки до инвеститорите, че тази година ще видим два съвсем нови модела iPhone X с 6.5 инчов OLED дисплей и с 6.1 инчов LCD панел и Face ID, а гигантът ще преустанови изцяло производството на текущия модел, ако продажбите му не са задоволителни. Това до някъде противоречи на политиката на компанията да намалява цената на по-старите си модели, за да ги остави като по-евтина алтернатива на новите, но пък от друга страна имаме iPhone 8/8 Plus, които ще изпълняват тази роля, заедно с LCD варианта, запазвайки и възможността за използване на Touch ID за клиентите, които все още не искат да преминат към Face ID.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This