Изберете страница

Тийн банда открадна iPhone на стойност 13 000 долара от магазин на Apple

iPhone са любима мишена на крадците, тъй като са скъпи и търсени. Тийн банда открадна от фирмения магазин на компанията в Natick Mall, Бостън устройства за над 13 000 долара, при това само за броени секунди.

Политиката на Apple позволява на феновете да си играят с изложените в магазините й устройства, за да придобият представа какво точно купуват, а често те са защитени само от кабел за захранване, което ги прави лесни мишени за крадците. Именно такъв е случаят и с тази тийнейджърска банда, чийто членове само прерязали кабелите и задигнали 19 iPhone за по-малко от минута. Охранителната система е заснела как крадците успяват да се измъкнат и лицата им са скрити от качулки, които затрудняват разпознаването им.

По данни на полицията, те могат да бъдат свързани с подобен грабеж в Хингам през септември, при който група от 10 – 12 крадци, успява да измъкне 22 iPhone и да избяга с кола със скрити регистрационни номера.

Колкото и странно да звучи на фона на тези обири, както разбрахме преди дни, Apple премахна дори тези захранващи кабели, които бяха единствената пречка пред крадците и вече ще разчита единствено на специализиран софтуер, за да защити изложените в магазините си устройства. Не става ясно обаче, дали компанията ще бъде в състояние да проследи по същия начин и откраднатите при двата обира смартфони.

До колко успешен ще бъде подобен маркетингов ход, ще покаже само бъдещето, но едно е ясно – iPhone си остава едно от най-крадените устройства в световен мащаб, което включва не само експонатите в магазините, а и личните телефони на потребителите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This