Изберете страница

Тийн банда открадна iPhone на стойност 13 000 долара от магазин на Apple

iPhone са любима мишена на крадците, тъй като са скъпи и търсени. Тийн банда открадна от фирмения магазин на компанията в Natick Mall, Бостън устройства за над 13 000 долара, при това само за броени секунди.

Политиката на Apple позволява на феновете да си играят с изложените в магазините й устройства, за да придобият представа какво точно купуват, а често те са защитени само от кабел за захранване, което ги прави лесни мишени за крадците. Именно такъв е случаят и с тази тийнейджърска банда, чийто членове само прерязали кабелите и задигнали 19 iPhone за по-малко от минута. Охранителната система е заснела как крадците успяват да се измъкнат и лицата им са скрити от качулки, които затрудняват разпознаването им.

По данни на полицията, те могат да бъдат свързани с подобен грабеж в Хингам през септември, при който група от 10 – 12 крадци, успява да измъкне 22 iPhone и да избяга с кола със скрити регистрационни номера.

Колкото и странно да звучи на фона на тези обири, както разбрахме преди дни, Apple премахна дори тези захранващи кабели, които бяха единствената пречка пред крадците и вече ще разчита единствено на специализиран софтуер, за да защити изложените в магазините си устройства. Не става ясно обаче, дали компанията ще бъде в състояние да проследи по същия начин и откраднатите при двата обира смартфони.

До колко успешен ще бъде подобен маркетингов ход, ще покаже само бъдещето, но едно е ясно – iPhone си остава едно от най-крадените устройства в световен мащаб, което включва не само експонатите в магазините, а и личните телефони на потребителите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This