Изберете Страница

Технология за безжично зареждане от ново поколение, подходяща за iPhone и iPad беше показана на CES 2017

Френският стартъп Energysquare показа на CES 2017 нова технология, която е съвместима с почти всички видове устройства, включително и такива, които нямат вграден модул за безжично зареждане, като iPhone и iPad.

Компанията стартира кампания в Kickstarter през май миналата година и обещава продукта да бъде готов в началото на тази година.

Системата се състои от две части – подложка за зареждане и тънък стикер, който се залепва на гърба на устройството. Самият стикер има две малки метални точки (електроди) и Micro-USB, USB-C или Lightning конектор, който се включва в порта за зареждане на съответното устройство и когато то бъде поставено на подложката, започва да се зарежда.

За разлика от другите подобни системи, които използват електромагнитна индукция, Energysquare твърди, че е създала нова технология, която разчита на електрическата проводимост. Това дава възможност за използване при много устройства наведнъж и при скорости, сравними с нормално зареждане с кабел и адаптер.

Единственият недостатък на тази технология е, че стикерът блокира порта за зареждане и трябва да се махне, ако искате да свържете телефона си по нормалния начин, но компанията признава този проблем и обещава, че следващото поколение ще включва и порт на гърба.

Energysquare ще струва 89 долара, а комплектът включва подложка за зареждане и пет стикера.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This