Изберете страница

Технология за безжично зареждане от ново поколение, подходяща за iPhone и iPad беше показана на CES 2017

Френският стартъп Energysquare показа на CES 2017 нова технология, която е съвместима с почти всички видове устройства, включително и такива, които нямат вграден модул за безжично зареждане, като iPhone и iPad.

Компанията стартира кампания в Kickstarter през май миналата година и обещава продукта да бъде готов в началото на тази година.

Системата се състои от две части – подложка за зареждане и тънък стикер, който се залепва на гърба на устройството. Самият стикер има две малки метални точки (електроди) и Micro-USB, USB-C или Lightning конектор, който се включва в порта за зареждане на съответното устройство и когато то бъде поставено на подложката, започва да се зарежда.

За разлика от другите подобни системи, които използват електромагнитна индукция, Energysquare твърди, че е създала нова технология, която разчита на електрическата проводимост. Това дава възможност за използване при много устройства наведнъж и при скорости, сравними с нормално зареждане с кабел и адаптер.

Единственият недостатък на тази технология е, че стикерът блокира порта за зареждане и трябва да се махне, ако искате да свържете телефона си по нормалния начин, но компанията признава този проблем и обещава, че следващото поколение ще включва и порт на гърба.

Energysquare ще струва 89 долара, а комплектът включва подложка за зареждане и пет стикера.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This