Изберете страница

Технология за безжично зареждане от ново поколение, подходяща за iPhone и iPad беше показана на CES 2017

Френският стартъп Energysquare показа на CES 2017 нова технология, която е съвместима с почти всички видове устройства, включително и такива, които нямат вграден модул за безжично зареждане, като iPhone и iPad.

Компанията стартира кампания в Kickstarter през май миналата година и обещава продукта да бъде готов в началото на тази година.

Системата се състои от две части – подложка за зареждане и тънък стикер, който се залепва на гърба на устройството. Самият стикер има две малки метални точки (електроди) и Micro-USB, USB-C или Lightning конектор, който се включва в порта за зареждане на съответното устройство и когато то бъде поставено на подложката, започва да се зарежда.

За разлика от другите подобни системи, които използват електромагнитна индукция, Energysquare твърди, че е създала нова технология, която разчита на електрическата проводимост. Това дава възможност за използване при много устройства наведнъж и при скорости, сравними с нормално зареждане с кабел и адаптер.

Единственият недостатък на тази технология е, че стикерът блокира порта за зареждане и трябва да се махне, ако искате да свържете телефона си по нормалния начин, но компанията признава този проблем и обещава, че следващото поколение ще включва и порт на гърба.

Energysquare ще струва 89 долара, а комплектът включва подложка за зареждане и пет стикера.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This