Изберете Страница

Технология за безжично зареждане от ново поколение, подходяща за iPhone и iPad беше показана на CES 2017

Френският стартъп Energysquare показа на CES 2017 нова технология, която е съвместима с почти всички видове устройства, включително и такива, които нямат вграден модул за безжично зареждане, като iPhone и iPad.

Компанията стартира кампания в Kickstarter през май миналата година и обещава продукта да бъде готов в началото на тази година.

Системата се състои от две части – подложка за зареждане и тънък стикер, който се залепва на гърба на устройството. Самият стикер има две малки метални точки (електроди) и Micro-USB, USB-C или Lightning конектор, който се включва в порта за зареждане на съответното устройство и когато то бъде поставено на подложката, започва да се зарежда.

За разлика от другите подобни системи, които използват електромагнитна индукция, Energysquare твърди, че е създала нова технология, която разчита на електрическата проводимост. Това дава възможност за използване при много устройства наведнъж и при скорости, сравними с нормално зареждане с кабел и адаптер.

Единственият недостатък на тази технология е, че стикерът блокира порта за зареждане и трябва да се махне, ако искате да свържете телефона си по нормалния начин, но компанията признава този проблем и обещава, че следващото поколение ще включва и порт на гърба.

Energysquare ще струва 89 долара, а комплектът включва подложка за зареждане и пет стикера.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This