Изберете Страница

Тест показва колко добре предотвратява прогарянето OLED екрана на iPhone X

iPhone X е първият модел на Apple с OLED дисплей, който в момента е и най-добрия смартфон в света. Екранът му е произведен от Samsung Display, компанията, която прави и дисплеите на флагманите на Samsung, обявени за най-добри през миналата година, преди дебюта на десетия юбилеен модел iPhone.

Това качество, съчетано с настройките на Apple изглежда е точната рецепта, но какво можем да кажем за прогарянето на екрана, с което са известни OLED панелите? Трябва ли собствениците на iPhone X да се притесняват от него? Отговорът на този въпрос категорично е Не, поне ако се съди от резултатите от скорошен тест, който включва iPhone X, Galaxy S7 Edge и Galaxy Note 8.

Ако едно и също изображение се показва на OLED дисплей дълъг период от време, може да задейства ефекти на записване. Това е в сила както за смартфоните, така и за телевизори и монитори. В теста iPhone X е оставен 510 часа да показва непрекъснато едно и също изображение на екрана си и заключението на Cetizen е, че потребителите няма от какво да се притесняват. Разбира се, ако все още изпитвате някакви колебания, когато използвате приложения, или игри с много статични изображения, просто трябва да сте сигурни, че те няма да останат на дисплея над 510 часа.

По време на тестовете, Cetizen спира на различни интервали от време, за да провери има ли следи от прогаряне, но iPhone X не показва видими ефекти, докато не достига 510 часовия маркер. Екраните на Note 8 и S7 Edge се засегнати от ефекта много по-рано, а след 510 часа изглеждат наистина зле. Това разбира се не означава, че не можете да ги използвате, но просто трябва да избягвате статичните изображения, показвани с дни.

Повече резултати от теста, можете да видите на този линк (китайски).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This