Изберете Страница

Тест показва колко добре предотвратява прогарянето OLED екрана на iPhone X

iPhone X е първият модел на Apple с OLED дисплей, който в момента е и най-добрия смартфон в света. Екранът му е произведен от Samsung Display, компанията, която прави и дисплеите на флагманите на Samsung, обявени за най-добри през миналата година, преди дебюта на десетия юбилеен модел iPhone.

Това качество, съчетано с настройките на Apple изглежда е точната рецепта, но какво можем да кажем за прогарянето на екрана, с което са известни OLED панелите? Трябва ли собствениците на iPhone X да се притесняват от него? Отговорът на този въпрос категорично е Не, поне ако се съди от резултатите от скорошен тест, който включва iPhone X, Galaxy S7 Edge и Galaxy Note 8.

Ако едно и също изображение се показва на OLED дисплей дълъг период от време, може да задейства ефекти на записване. Това е в сила както за смартфоните, така и за телевизори и монитори. В теста iPhone X е оставен 510 часа да показва непрекъснато едно и също изображение на екрана си и заключението на Cetizen е, че потребителите няма от какво да се притесняват. Разбира се, ако все още изпитвате някакви колебания, когато използвате приложения, или игри с много статични изображения, просто трябва да сте сигурни, че те няма да останат на дисплея над 510 часа.

По време на тестовете, Cetizen спира на различни интервали от време, за да провери има ли следи от прогаряне, но iPhone X не показва видими ефекти, докато не достига 510 часовия маркер. Екраните на Note 8 и S7 Edge се засегнати от ефекта много по-рано, а след 510 часа изглеждат наистина зле. Това разбира се не означава, че не можете да ги използвате, но просто трябва да избягвате статичните изображения, показвани с дни.

Повече резултати от теста, можете да видите на този линк (китайски).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This