Изберете страница

Тест показва колко добре предотвратява прогарянето OLED екрана на iPhone X

iPhone X е първият модел на Apple с OLED дисплей, който в момента е и най-добрия смартфон в света. Екранът му е произведен от Samsung Display, компанията, която прави и дисплеите на флагманите на Samsung, обявени за най-добри през миналата година, преди дебюта на десетия юбилеен модел iPhone.

Това качество, съчетано с настройките на Apple изглежда е точната рецепта, но какво можем да кажем за прогарянето на екрана, с което са известни OLED панелите? Трябва ли собствениците на iPhone X да се притесняват от него? Отговорът на този въпрос категорично е Не, поне ако се съди от резултатите от скорошен тест, който включва iPhone X, Galaxy S7 Edge и Galaxy Note 8.

Ако едно и също изображение се показва на OLED дисплей дълъг период от време, може да задейства ефекти на записване. Това е в сила както за смартфоните, така и за телевизори и монитори. В теста iPhone X е оставен 510 часа да показва непрекъснато едно и също изображение на екрана си и заключението на Cetizen е, че потребителите няма от какво да се притесняват. Разбира се, ако все още изпитвате някакви колебания, когато използвате приложения, или игри с много статични изображения, просто трябва да сте сигурни, че те няма да останат на дисплея над 510 часа.

По време на тестовете, Cetizen спира на различни интервали от време, за да провери има ли следи от прогаряне, но iPhone X не показва видими ефекти, докато не достига 510 часовия маркер. Екраните на Note 8 и S7 Edge се засегнати от ефекта много по-рано, а след 510 часа изглеждат наистина зле. Това разбира се не означава, че не можете да ги използвате, но просто трябва да избягвате статичните изображения, показвани с дни.

Повече резултати от теста, можете да видите на този линк (китайски).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This