Изберете Страница

Тест показва колко добре предотвратява прогарянето OLED екрана на iPhone X

iPhone X е първият модел на Apple с OLED дисплей, който в момента е и най-добрия смартфон в света. Екранът му е произведен от Samsung Display, компанията, която прави и дисплеите на флагманите на Samsung, обявени за най-добри през миналата година, преди дебюта на десетия юбилеен модел iPhone.

Това качество, съчетано с настройките на Apple изглежда е точната рецепта, но какво можем да кажем за прогарянето на екрана, с което са известни OLED панелите? Трябва ли собствениците на iPhone X да се притесняват от него? Отговорът на този въпрос категорично е Не, поне ако се съди от резултатите от скорошен тест, който включва iPhone X, Galaxy S7 Edge и Galaxy Note 8.

Ако едно и също изображение се показва на OLED дисплей дълъг период от време, може да задейства ефекти на записване. Това е в сила както за смартфоните, така и за телевизори и монитори. В теста iPhone X е оставен 510 часа да показва непрекъснато едно и също изображение на екрана си и заключението на Cetizen е, че потребителите няма от какво да се притесняват. Разбира се, ако все още изпитвате някакви колебания, когато използвате приложения, или игри с много статични изображения, просто трябва да сте сигурни, че те няма да останат на дисплея над 510 часа.

По време на тестовете, Cetizen спира на различни интервали от време, за да провери има ли следи от прогаряне, но iPhone X не показва видими ефекти, докато не достига 510 часовия маркер. Екраните на Note 8 и S7 Edge се засегнати от ефекта много по-рано, а след 510 часа изглеждат наистина зле. Това разбира се не означава, че не можете да ги използвате, но просто трябва да избягвате статичните изображения, показвани с дни.

Повече резултати от теста, можете да видите на този линк (китайски).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This