Изберете Страница

Тестовете на вградения под екрана сензор за пръстови отпечатъци сочат, че опцията не би могла да работи за Apple

Ние знаем от поредица патенти, както и от изявленията на самата компания, че Apple работеше върху вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под екрана на iPhone, преди да избере Face ID миналата година.

След това обаче, тя обяви, че е изоставила този вариант, в полза на много по-добрия Face ID. Скептиците обаче продължават да се чудят, дали истинската причина не е в това, че сензорът за пръстови отпечатъци, вграден под екрана просто не работи добре, въпреки няколкото модела с конкурентната операционна система, които вече го предлагат.

Един от тях е Vivo X20, който използва сензор на Synaptics, вграден в долната част на екрана и се справя добре в тестовете, направени от Маркус Браунли, дори и при замърсявания, намокряне, надраскване или счупване на стъклото:

Сензорът обаче е значително по-бавен от Touch ID, дори и при идеално чист и здрав екран, въпреки че е много вероятно Apple да успее да поправи това, както го направи със следващите поколения на Touch ID. като цяло това ни дава основание да смятаме, че компанията наистина е избрала по-добрия и работещ вариант в лицето на Face ID, особено що се отнася до вход в приложения например, тъй като вградените под екрана сензори все още са далеч от идеалното изживяване, към което се стреми тя.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This