Изберете страница

Тестовете на вградения под екрана сензор за пръстови отпечатъци сочат, че опцията не би могла да работи за Apple

Ние знаем от поредица патенти, както и от изявленията на самата компания, че Apple работеше върху вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под екрана на iPhone, преди да избере Face ID миналата година.

След това обаче, тя обяви, че е изоставила този вариант, в полза на много по-добрия Face ID. Скептиците обаче продължават да се чудят, дали истинската причина не е в това, че сензорът за пръстови отпечатъци, вграден под екрана просто не работи добре, въпреки няколкото модела с конкурентната операционна система, които вече го предлагат.

Един от тях е Vivo X20, който използва сензор на Synaptics, вграден в долната част на екрана и се справя добре в тестовете, направени от Маркус Браунли, дори и при замърсявания, намокряне, надраскване или счупване на стъклото:

Сензорът обаче е значително по-бавен от Touch ID, дори и при идеално чист и здрав екран, въпреки че е много вероятно Apple да успее да поправи това, както го направи със следващите поколения на Touch ID. като цяло това ни дава основание да смятаме, че компанията наистина е избрала по-добрия и работещ вариант в лицето на Face ID, особено що се отнася до вход в приложения например, тъй като вградените под екрана сензори все още са далеч от идеалното изживяване, към което се стреми тя.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This