Изберете страница

Тестовете на вградения под екрана сензор за пръстови отпечатъци сочат, че опцията не би могла да работи за Apple

Ние знаем от поредица патенти, както и от изявленията на самата компания, че Apple работеше върху вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под екрана на iPhone, преди да избере Face ID миналата година.

След това обаче, тя обяви, че е изоставила този вариант, в полза на много по-добрия Face ID. Скептиците обаче продължават да се чудят, дали истинската причина не е в това, че сензорът за пръстови отпечатъци, вграден под екрана просто не работи добре, въпреки няколкото модела с конкурентната операционна система, които вече го предлагат.

Един от тях е Vivo X20, който използва сензор на Synaptics, вграден в долната част на екрана и се справя добре в тестовете, направени от Маркус Браунли, дори и при замърсявания, намокряне, надраскване или счупване на стъклото:

Сензорът обаче е значително по-бавен от Touch ID, дори и при идеално чист и здрав екран, въпреки че е много вероятно Apple да успее да поправи това, както го направи със следващите поколения на Touch ID. като цяло това ни дава основание да смятаме, че компанията наистина е избрала по-добрия и работещ вариант в лицето на Face ID, особено що се отнася до вход в приложения например, тъй като вградените под екрана сензори все още са далеч от идеалното изживяване, към което се стреми тя.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This