Изберете Страница

Тази малка джджа може да разбие паролата на всеки iPhone 7/7 Plus

Apple е добре известна със своя маниакален подход към сигурността, но се оказва, че дори и тези мерки, могат да бъдат преодоляни.  Популярният влогър EverythingApplePro е попаднал на едно миниатюрно устройство, което може да разбие паролата на всеки iPhone 7. То е с малък размер, но разполага с три порта, което предполага, че може да работи върху отключването на три устройства едновременно, а създателите му са използвали за целта вратичка в recovery mode, която позволява на потребителите да въвеждат повече опити за парола.

Уязвимостта поставя в риск всички модели iPhone 7/7 Plus с версия на операционната система между iOS 10.3.3 и iOS 11. В случай, че устройството е с по-стара версия, хакерът ще трябва първо да го ъпдейтне, за да пристъпи към отключването му и докато за тази цел обикновено отново се изисква паролата, то джаджата автоматично заобикаля тази стъпка.

Въпреки всичко това, може да са нужни до няколко дни за отключване на телефона, в зависимост от сложността на паролата, което все пак звучи успокояващо.

Както може би знаете, EverythingApplePro показа и други бъгове в iOS в миналото, но никой от тях не беше така тревожен, колкото е този. Инженерите от Apple вече работят по отстраняването му, а известно успокоение носи и фактът, че устройството срува 500 долара и изисква физически контакт с телефона, за да може да го отключи.

Като се има предвид колко яростно се бори Apple срещу исканията на ФБР да създаде ключ за телефона на стрелеца от Сан Бернадино миналата година и това, че правителството на САЩ плати милиони долари на трета страна, за да достигне до информацията, една подобна джаджа би била много полезна в случая. Това също така е и причината Apple да плаща милиони за откирване на експлойти в iOS.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This