Изберете страница

Тазгодишните модели iPhone ще доведат до нов бум в продажбите

Анализаторът от GBH Insights, Даниел Ивс прогнозира, че новите модели iPhone, които се очаква да бъдат пуснати през тази година, ще доведат до нов бум в продажбите, достигайки 350 милиона бройки в следващите 12 – 18 месеца.

Всъщност, основният аргумент на Ивс е, че много от собствениците на iPhone не са семнили своя телефон миналата година, защото iPhone 8/8 Plus беше твърде подобен на предшествениците си, а iPhone X се оказа твърде скъп за мнозина, но тази година компанията най-вероятно ще пренесе дизайна на десетия юбилеен модел в ценовата категория от 700 – 800 долара и ще представи дългоочаквания iPhone X Plus, което ще предизвика значително увеличение на търсенето.

По този начин, трите iPhone ще помогнат за улавяне на основното търсене при клиенти, които са решили да прескочат предния цикъл на ъпгрейд и същевременно ще привлекат любителите на iPad, а според бележките на анализатора, Китай е една от големите възможности, тъй като в страната има около 100 милиона потребители с iPhone, а между 60 и 70 милиона от тях се нуждаят от ъпгрейд в следващите 18 месеца.

Разбира се този аргумент далеч не е нов – всеки път, когато продажбите на iPhone са относително скромни, анализаторите предвиждат бум през следващата година, възоснова на потенциала за обновяване. Въпреки, че iPhone X беше изключително успешен като абсолютна стойност, най-веротно компанията се надяваше на повече, а въвеждането на този тип дизайн на по-ниска цена, със сигурност ще подейства като катализатор на продажбите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This