Анализаторът от GBH Insights, Даниел Ивс прогнозира, че новите модели iPhone, които се очаква да бъдат пуснати през тази година, ще доведат до нов бум в продажбите, достигайки 350 милиона бройки в следващите 12 – 18 месеца.

Всъщност, основният аргумент на Ивс е, че много от собствениците на iPhone не са семнили своя телефон миналата година, защото iPhone 8/8 Plus беше твърде подобен на предшествениците си, а iPhone X се оказа твърде скъп за мнозина, но тази година компанията най-вероятно ще пренесе дизайна на десетия юбилеен модел в ценовата категория от 700 – 800 долара и ще представи дългоочаквания iPhone X Plus, което ще предизвика значително увеличение на търсенето.

По този начин, трите iPhone ще помогнат за улавяне на основното търсене при клиенти, които са решили да прескочат предния цикъл на ъпгрейд и същевременно ще привлекат любителите на iPad, а според бележките на анализатора, Китай е една от големите възможности, тъй като в страната има около 100 милиона потребители с iPhone, а между 60 и 70 милиона от тях се нуждаят от ъпгрейд в следващите 18 месеца.

Разбира се този аргумент далеч не е нов – всеки път, когато продажбите на iPhone са относително скромни, анализаторите предвиждат бум през следващата година, възоснова на потенциала за обновяване. Въпреки, че iPhone X беше изключително успешен като абсолютна стойност, най-веротно компанията се надяваше на повече, а въвеждането на този тип дизайн на по-ниска цена, със сигурност ще подейства като катализатор на продажбите.