Изберете страница

Тазгодишните модели iPhone ще доведат до нов бум в продажбите

Анализаторът от GBH Insights, Даниел Ивс прогнозира, че новите модели iPhone, които се очаква да бъдат пуснати през тази година, ще доведат до нов бум в продажбите, достигайки 350 милиона бройки в следващите 12 – 18 месеца.

Всъщност, основният аргумент на Ивс е, че много от собствениците на iPhone не са семнили своя телефон миналата година, защото iPhone 8/8 Plus беше твърде подобен на предшествениците си, а iPhone X се оказа твърде скъп за мнозина, но тази година компанията най-вероятно ще пренесе дизайна на десетия юбилеен модел в ценовата категория от 700 – 800 долара и ще представи дългоочаквания iPhone X Plus, което ще предизвика значително увеличение на търсенето.

По този начин, трите iPhone ще помогнат за улавяне на основното търсене при клиенти, които са решили да прескочат предния цикъл на ъпгрейд и същевременно ще привлекат любителите на iPad, а според бележките на анализатора, Китай е една от големите възможности, тъй като в страната има около 100 милиона потребители с iPhone, а между 60 и 70 милиона от тях се нуждаят от ъпгрейд в следващите 18 месеца.

Разбира се този аргумент далеч не е нов – всеки път, когато продажбите на iPhone са относително скромни, анализаторите предвиждат бум през следващата година, възоснова на потенциала за обновяване. Въпреки, че iPhone X беше изключително успешен като абсолютна стойност, най-веротно компанията се надяваше на повече, а въвеждането на този тип дизайн на по-ниска цена, със сигурност ще подейства като катализатор на продажбите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This