Изберете страница

Тазгодишните модели iPhone ще доведат до нов бум в продажбите

Анализаторът от GBH Insights, Даниел Ивс прогнозира, че новите модели iPhone, които се очаква да бъдат пуснати през тази година, ще доведат до нов бум в продажбите, достигайки 350 милиона бройки в следващите 12 – 18 месеца.

Всъщност, основният аргумент на Ивс е, че много от собствениците на iPhone не са семнили своя телефон миналата година, защото iPhone 8/8 Plus беше твърде подобен на предшествениците си, а iPhone X се оказа твърде скъп за мнозина, но тази година компанията най-вероятно ще пренесе дизайна на десетия юбилеен модел в ценовата категория от 700 – 800 долара и ще представи дългоочаквания iPhone X Plus, което ще предизвика значително увеличение на търсенето.

По този начин, трите iPhone ще помогнат за улавяне на основното търсене при клиенти, които са решили да прескочат предния цикъл на ъпгрейд и същевременно ще привлекат любителите на iPad, а според бележките на анализатора, Китай е една от големите възможности, тъй като в страната има около 100 милиона потребители с iPhone, а между 60 и 70 милиона от тях се нуждаят от ъпгрейд в следващите 18 месеца.

Разбира се този аргумент далеч не е нов – всеки път, когато продажбите на iPhone са относително скромни, анализаторите предвиждат бум през следващата година, възоснова на потенциала за обновяване. Въпреки, че iPhone X беше изключително успешен като абсолютна стойност, най-веротно компанията се надяваше на повече, а въвеждането на този тип дизайн на по-ниска цена, със сигурност ще подейства като катализатор на продажбите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This