Изберете Страница

Тазгодишните модели iPhone ще доведат до нов бум в продажбите

Анализаторът от GBH Insights, Даниел Ивс прогнозира, че новите модели iPhone, които се очаква да бъдат пуснати през тази година, ще доведат до нов бум в продажбите, достигайки 350 милиона бройки в следващите 12 – 18 месеца.

Всъщност, основният аргумент на Ивс е, че много от собствениците на iPhone не са семнили своя телефон миналата година, защото iPhone 8/8 Plus беше твърде подобен на предшествениците си, а iPhone X се оказа твърде скъп за мнозина, но тази година компанията най-вероятно ще пренесе дизайна на десетия юбилеен модел в ценовата категория от 700 – 800 долара и ще представи дългоочаквания iPhone X Plus, което ще предизвика значително увеличение на търсенето.

По този начин, трите iPhone ще помогнат за улавяне на основното търсене при клиенти, които са решили да прескочат предния цикъл на ъпгрейд и същевременно ще привлекат любителите на iPad, а според бележките на анализатора, Китай е една от големите възможности, тъй като в страната има около 100 милиона потребители с iPhone, а между 60 и 70 милиона от тях се нуждаят от ъпгрейд в следващите 18 месеца.

Разбира се този аргумент далеч не е нов – всеки път, когато продажбите на iPhone са относително скромни, анализаторите предвиждат бум през следващата година, възоснова на потенциала за обновяване. Въпреки, че iPhone X беше изключително успешен като абсолютна стойност, най-веротно компанията се надяваше на повече, а въвеждането на този тип дизайн на по-ниска цена, със сигурност ще подейства като катализатор на продажбите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This