Тази година Apple може би ще развърже кесията и ще добави нещо наистина полезно в комплекта на новите си модели iPhone, твърди нов доклад на ChargeLab.

Функцията за бързо зареждане ще е в центъра на вниманието тази година и изданието цитира анонимни източници от производството, които твърдят, че и трите тазгодишни модела iPhone ще получат 18 ватово USB-C зарядно. ChargeLab дори публикува и изображения на това, как ще изглежда то в европейската си версия:

Както може би знаете, в момента Apple продава 29 W USB-C адаптер на цена от 49 долара, който е в състояние да достави 50% зареждане за половин час. Явно този в комплектите (ако приемем, че изнесената информация е истина), ще зарежда телефоните по-бавно, но пък от друга страна ще ви спести известни разходи, защото ще е безплатен.

Това разбира се, в никакъв случай не е революционен аксесоар към телефона, защото съперниците на компанията от години предлагат подобни решения, но ако докладът се окаже истина, това ще е първият път, когато Apple ще направи подобен ход.