Трите нови модела iPhone, които очакваме да дебютират тази есен, може би няма да имат адаптер от Lightning към 3.5 мм порт в комплекта си, твърди анализаторът от Barclays, Блейн Къртис. Това предположение се базира на факта, че основен доставчик на компоненти, свързани с този адаптер е намалил прогнозата за доходите си на тримесечна и годишна база с до 5% към момента, което може да се промени в бъдеще.

На този етап изглежда, че анализаторът просто предполага, че адаптерът вече няма да е наличен в комплекта – нещо, което се споменаваше и в предишни бележки към инвеститорите, но Barclays се ползва с известно доверие в тази област, тъй като миналата година инвестиционната банка предсказа точно, че Apple ще продължи да включва адаптера в комплекта на новите си модели. Всъщност анализаторите редовно посещават веригата за доставки на компанията в Азия, за да събират допълнителна информация за своите прогнози.

Както най-вероятно си спомняте, Apple премахна 3.5 мм жак за слушалки още с iPhone 7, а решението й тогава беше спорно, но именно адаптерът помогна за облекчаване на прехода. Включването му в комплекта обаче, винаги се е смятало за временно решение, тъй като AirPods и другите безжични слушалки, стават все по-популярни и необходимостта от преходник намалява. Компанията все още продава своя адаптер за 9 долара, като сравнително евтин самостоятелен аксесоар, според стандартите й, така че клиентите, които предпочитат да го използват, ще имат възможността да си го купят, незовисимо дали той ще изчезне от кутията на новите модели iPhone тази есен.