Изберете Страница

С iOS 15.4 iCloud Keychain ще спре да запазва пароли без потребителски имена

iCloud Keychain продължава да става все по-мощен във всички платформи на Apple. С предстоящите версии iOS 15.4, macOS 12.3 и iPadOS 15.4, Apple прави още по-лесно запазването на вашите пароли, като се справя с основния проблем, когато става въпрос за промени в тях и създаване на нов акаунт.

Това е ситуация, с която вероятно сте се сблъсквали, използвайки iCloud Keychain като мениджър на пароли. Понякога Safari ще ви помогне да създадете силна, уникална парола за нов сайт или услуга, но няма да успее да я присвои правилно към вашето потребителско име в iCloud Keychain. Липсата на потребителско име може да направи трудно идентифицирането, когато се наложи да влезете отново.

С новите версии на операционните си системи обаче, Apple предприема стъпки за рационалициране на този процес. Ако създадете нова парола, но Safari не е сигурен на кое потребителско име принадлежи тя, ще видите изскачащ прозорец с молба да го въведете.

Това е малка промяна, но изключително важна, защото адресира болезнен порблем с iCloud Keychain. Тя трябва да направи по-малка вероятността да се окажете с пароли, които не са присвоени към потребителско име и същевременно да улесни потребителите да създават уникални и силни пароли за всеки сайт, който посещават.

Другата проямна, която идва с iOS 15.4 е поддръжката за добавяне на бележки към вашата запазена информация за вход – функция, която много мениджъри на пароли от трети страни поддържат от години. iOS 15.4 в момента е в процес на бета тестове и се очаква да бъде пусната официално някъде в средата на март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This