Изберете Страница

С iOS 15.4 iCloud Keychain ще спре да запазва пароли без потребителски имена

iCloud Keychain продължава да става все по-мощен във всички платформи на Apple. С предстоящите версии iOS 15.4, macOS 12.3 и iPadOS 15.4, Apple прави още по-лесно запазването на вашите пароли, като се справя с основния проблем, когато става въпрос за промени в тях и създаване на нов акаунт.

Това е ситуация, с която вероятно сте се сблъсквали, използвайки iCloud Keychain като мениджър на пароли. Понякога Safari ще ви помогне да създадете силна, уникална парола за нов сайт или услуга, но няма да успее да я присвои правилно към вашето потребителско име в iCloud Keychain. Липсата на потребителско име може да направи трудно идентифицирането, когато се наложи да влезете отново.

С новите версии на операционните си системи обаче, Apple предприема стъпки за рационалициране на този процес. Ако създадете нова парола, но Safari не е сигурен на кое потребителско име принадлежи тя, ще видите изскачащ прозорец с молба да го въведете.

Това е малка промяна, но изключително важна, защото адресира болезнен порблем с iCloud Keychain. Тя трябва да направи по-малка вероятността да се окажете с пароли, които не са присвоени към потребителско име и същевременно да улесни потребителите да създават уникални и силни пароли за всеки сайт, който посещават.

Другата проямна, която идва с iOS 15.4 е поддръжката за добавяне на бележки към вашата запазена информация за вход – функция, която много мениджъри на пароли от трети страни поддържат от години. iOS 15.4 в момента е в процес на бета тестове и се очаква да бъде пусната официално някъде в средата на март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This