Изберете Страница

С iOS 15.4 iCloud Keychain ще спре да запазва пароли без потребителски имена

iCloud Keychain продължава да става все по-мощен във всички платформи на Apple. С предстоящите версии iOS 15.4, macOS 12.3 и iPadOS 15.4, Apple прави още по-лесно запазването на вашите пароли, като се справя с основния проблем, когато става въпрос за промени в тях и създаване на нов акаунт.

Това е ситуация, с която вероятно сте се сблъсквали, използвайки iCloud Keychain като мениджър на пароли. Понякога Safari ще ви помогне да създадете силна, уникална парола за нов сайт или услуга, но няма да успее да я присвои правилно към вашето потребителско име в iCloud Keychain. Липсата на потребителско име може да направи трудно идентифицирането, когато се наложи да влезете отново.

С новите версии на операционните си системи обаче, Apple предприема стъпки за рационалициране на този процес. Ако създадете нова парола, но Safari не е сигурен на кое потребителско име принадлежи тя, ще видите изскачащ прозорец с молба да го въведете.

Това е малка промяна, но изключително важна, защото адресира болезнен порблем с iCloud Keychain. Тя трябва да направи по-малка вероятността да се окажете с пароли, които не са присвоени към потребителско име и същевременно да улесни потребителите да създават уникални и силни пароли за всеки сайт, който посещават.

Другата проямна, която идва с iOS 15.4 е поддръжката за добавяне на бележки към вашата запазена информация за вход – функция, която много мениджъри на пароли от трети страни поддържат от години. iOS 15.4 в момента е в процес на бета тестове и се очаква да бъде пусната официално някъде в средата на март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This