Може би не използваме много Siri, защото сме свикнали да работим с докосване и шорткъти към това, което ни трябва, но с iOS 12 , гласовият асистент става още по-умен и ще ни даде нова причина да използваме услугите му – например, за да ни покаже паролите, които сме запазили и да ни спести усилията да ги търсим, или ресетваме при забравяне.

Със следващата версия на операционната система, просто ще трябва да попитате Siri “Show me my password for…” и асистентът ще ви отвори страницата с пароли в настройки, в която са изброени всички профили, запазени в iCloud Keychain, а вие ще трябва да изберете този, който ви е нужен, за да видите потребителското си име и парола. За сигурността не трябва да се притеснявате, защото ще трябва да потвърдите самоличността си чрез Face ID или Touch ID, преди операцията да бъде извършена.

Всъщност съхраняването на паролите в iCloud Keychain е много по-безопасно, от колкото да ги държите незащитени някъде в облака, или в устройството си, където те са много по-лесно достъпни. Можете да увеличите защитата и, ако позволите на iOS 12 да създаде силни пароли за профилите ви. Трябва да напомнив обаче, че последната версия на операционната система все още е в процес на бета тестове и е напълно възможно някои функции, включително и посочената, да се променят до пускането й официално този месец.