Изберете Страница

С Apple Glass ще можете автоматично да отключвате всичките си Apple устройства

Нов патенти на Apple показва как Apple Glass ще могат автоматично да отключват всичките ви устройства, така, както Apple Watch го прави с Mac.

Патентът признава, че необходимостта да отключвате всяко устройство поотделно може да е леко досадна, когато ползвате няколко такива, а процедурите могат да забавят достъпа на потребителите и да намалят качеството на изживяването им.

В документите не се използва терминът Apple Glass, но става ясно, че се говори за носимо устройство за глава. Въпреки обичайният сложен език на патента, можем да обобщим, че ключова е близостта, както и при Apple Watch – тоест устройствата ще се отключват, когато се приближите до тях.

Единият аспект на документа е системата за удостоверяване с помощта на устройство, монтирано на главата, което ще бъде разпознавано от останалите при отключване, чрез излъчваните данни за идентификация на потребителя. Патентът обаче обсъжда и други опции, в случай, че искате устройствата ви да се отключват без каквито и да е взаимодействия и те включват пространствена ориентация, гласови команди, жестове на тялото и очите, или движения.

Apple е подала патента през април 2019 година, но той й е предоставен сега. Всъщност не е известно много за плановете на компанията за AR очила и можем да гадаем само по изказванията на Тим Кук в различни интервюта, в които той споменава добавената и виртуална реалност, както и това, че Apple Glass в крайна сметка могат да заменят iPhone.

Известният анализатор Минг-Чи Куо обаче предполага, че очилата може да са просто дисплейно устройство, контролирано от iPhone, а не самостоятелно такова и, че те ще бъдат представени по някое време тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This