Изберете страница

С Apple Glass ще можете автоматично да отключвате всичките си Apple устройства

Нов патенти на Apple показва как Apple Glass ще могат автоматично да отключват всичките ви устройства, така, както Apple Watch го прави с Mac.

Патентът признава, че необходимостта да отключвате всяко устройство поотделно може да е леко досадна, когато ползвате няколко такива, а процедурите могат да забавят достъпа на потребителите и да намалят качеството на изживяването им.

В документите не се използва терминът Apple Glass, но става ясно, че се говори за носимо устройство за глава. Въпреки обичайният сложен език на патента, можем да обобщим, че ключова е близостта, както и при Apple Watch – тоест устройствата ще се отключват, когато се приближите до тях.

Единият аспект на документа е системата за удостоверяване с помощта на устройство, монтирано на главата, което ще бъде разпознавано от останалите при отключване, чрез излъчваните данни за идентификация на потребителя. Патентът обаче обсъжда и други опции, в случай, че искате устройствата ви да се отключват без каквито и да е взаимодействия и те включват пространствена ориентация, гласови команди, жестове на тялото и очите, или движения.

Apple е подала патента през април 2019 година, но той й е предоставен сега. Всъщност не е известно много за плановете на компанията за AR очила и можем да гадаем само по изказванията на Тим Кук в различни интервюта, в които той споменава добавената и виртуална реалност, както и това, че Apple Glass в крайна сметка могат да заменят iPhone.

Известният анализатор Минг-Чи Куо обаче предполага, че очилата може да са просто дисплейно устройство, контролирано от iPhone, а не самостоятелно такова и, че те ще бъдат представени по някое време тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This