Изберете Страница

С Apple Glass ще можете автоматично да отключвате всичките си Apple устройства

Нов патенти на Apple показва как Apple Glass ще могат автоматично да отключват всичките ви устройства, така, както Apple Watch го прави с Mac.

Патентът признава, че необходимостта да отключвате всяко устройство поотделно може да е леко досадна, когато ползвате няколко такива, а процедурите могат да забавят достъпа на потребителите и да намалят качеството на изживяването им.

В документите не се използва терминът Apple Glass, но става ясно, че се говори за носимо устройство за глава. Въпреки обичайният сложен език на патента, можем да обобщим, че ключова е близостта, както и при Apple Watch – тоест устройствата ще се отключват, когато се приближите до тях.

Единият аспект на документа е системата за удостоверяване с помощта на устройство, монтирано на главата, което ще бъде разпознавано от останалите при отключване, чрез излъчваните данни за идентификация на потребителя. Патентът обаче обсъжда и други опции, в случай, че искате устройствата ви да се отключват без каквито и да е взаимодействия и те включват пространствена ориентация, гласови команди, жестове на тялото и очите, или движения.

Apple е подала патента през април 2019 година, но той й е предоставен сега. Всъщност не е известно много за плановете на компанията за AR очила и можем да гадаем само по изказванията на Тим Кук в различни интервюта, в които той споменава добавената и виртуална реалност, както и това, че Apple Glass в крайна сметка могат да заменят iPhone.

Известният анализатор Минг-Чи Куо обаче предполага, че очилата може да са просто дисплейно устройство, контролирано от iPhone, а не самостоятелно такова и, че те ще бъдат представени по някое време тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This