Нов патенти на Apple показва как Apple Glass ще могат автоматично да отключват всичките ви устройства, така, както Apple Watch го прави с Mac.

Патентът признава, че необходимостта да отключвате всяко устройство поотделно може да е леко досадна, когато ползвате няколко такива, а процедурите могат да забавят достъпа на потребителите и да намалят качеството на изживяването им.

В документите не се използва терминът Apple Glass, но става ясно, че се говори за носимо устройство за глава. Въпреки обичайният сложен език на патента, можем да обобщим, че ключова е близостта, както и при Apple Watch – тоест устройствата ще се отключват, когато се приближите до тях.

Единият аспект на документа е системата за удостоверяване с помощта на устройство, монтирано на главата, което ще бъде разпознавано от останалите при отключване, чрез излъчваните данни за идентификация на потребителя. Патентът обаче обсъжда и други опции, в случай, че искате устройствата ви да се отключват без каквито и да е взаимодействия и те включват пространствена ориентация, гласови команди, жестове на тялото и очите, или движения.

Apple е подала патента през април 2019 година, но той й е предоставен сега. Всъщност не е известно много за плановете на компанията за AR очила и можем да гадаем само по изказванията на Тим Кук в различни интервюта, в които той споменава добавената и виртуална реалност, както и това, че Apple Glass в крайна сметка могат да заменят iPhone.

Известният анализатор Минг-Чи Куо обаче предполага, че очилата може да са просто дисплейно устройство, контролирано от iPhone, а не самостоятелно такова и, че те ще бъдат представени по някое време тази година.