Изберете Страница

С новата watchOS 7.6 с поддръжка на ЕКГ у нас вече е налична

Снощи Apple пусна watchOS 7.6, която е една от последните актуализации на операционната система watchOS 7. С този ъпдейт потребителите в още 30 региона вече могат да използват функцията ЕКГ с Apple Watch Series 4, 5 и 6.

Според бележките към изданието версията осигурява поддръжка за известия за нередовен сърдечен ритъм, а пълният списък на държавите може да се види тук.

Не е изненада, че България не присъства в списъка. Както след всеки ъпдейт обаче, аз с надежда пробвах да активирам ЕКГ. Разбира се получих до болка познатото съобщение, че функцията не се поддържа в тази държава, което не ме учуди особено и престанах да ровя.

Малко по-късно обаче, прочетох в интернет, че активирането на функцията у нас е възможно, отново пробвах и… О, изненада – получи се! Преминах през настройките и направих първото си ЕКГ от както чета и пиша за функцията, но тя за съжаление все не достигаше до България. Дали е грешка, или просто държавата ни е изпусната в списъка, няма как да знам, но въпросът е, че на българските фенове вече няма да се налага да пътуват до чужбина, за да активират ЕКГ. Честито!

Ъпдейт: България вече официално присъства в списъка с държави, за които функцията ЕКГ се поддържа, явно просто е била пропусната в първоначалната версия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This