Снощи Apple пусна watchOS 7.6, която е една от последните актуализации на операционната система watchOS 7. С този ъпдейт потребителите в още 30 региона вече могат да използват функцията ЕКГ с Apple Watch Series 4, 5 и 6.

Според бележките към изданието версията осигурява поддръжка за известия за нередовен сърдечен ритъм, а пълният списък на държавите може да се види тук.

Не е изненада, че България не присъства в списъка. Както след всеки ъпдейт обаче, аз с надежда пробвах да активирам ЕКГ. Разбира се получих до болка познатото съобщение, че функцията не се поддържа в тази държава, което не ме учуди особено и престанах да ровя.

Малко по-късно обаче, прочетох в интернет, че активирането на функцията у нас е възможно, отново пробвах и… О, изненада – получи се! Преминах през настройките и направих първото си ЕКГ от както чета и пиша за функцията, но тя за съжаление все не достигаше до България. Дали е грешка, или просто държавата ни е изпусната в списъка, няма как да знам, но въпросът е, че на българските фенове вече няма да се налага да пътуват до чужбина, за да активират ЕКГ. Честито!

Ъпдейт: България вече официално присъства в списъка с държави, за които функцията ЕКГ се поддържа, явно просто е била пропусната в първоначалната версия.