Изберете Страница

С новата watchOS 7.6 с поддръжка на ЕКГ у нас вече е налична

Снощи Apple пусна watchOS 7.6, която е една от последните актуализации на операционната система watchOS 7. С този ъпдейт потребителите в още 30 региона вече могат да използват функцията ЕКГ с Apple Watch Series 4, 5 и 6.

Според бележките към изданието версията осигурява поддръжка за известия за нередовен сърдечен ритъм, а пълният списък на държавите може да се види тук.

Не е изненада, че България не присъства в списъка. Както след всеки ъпдейт обаче, аз с надежда пробвах да активирам ЕКГ. Разбира се получих до болка познатото съобщение, че функцията не се поддържа в тази държава, което не ме учуди особено и престанах да ровя.

Малко по-късно обаче, прочетох в интернет, че активирането на функцията у нас е възможно, отново пробвах и… О, изненада – получи се! Преминах през настройките и направих първото си ЕКГ от както чета и пиша за функцията, но тя за съжаление все не достигаше до България. Дали е грешка, или просто държавата ни е изпусната в списъка, няма как да знам, но въпросът е, че на българските фенове вече няма да се налага да пътуват до чужбина, за да активират ЕКГ. Честито!

Ъпдейт: България вече официално присъства в списъка с държави, за които функцията ЕКГ се поддържа, явно просто е била пропусната в първоначалната версия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This