Изберете страница

С новата watchOS 7.6 с поддръжка на ЕКГ у нас вече е налична

Снощи Apple пусна watchOS 7.6, която е една от последните актуализации на операционната система watchOS 7. С този ъпдейт потребителите в още 30 региона вече могат да използват функцията ЕКГ с Apple Watch Series 4, 5 и 6.

Според бележките към изданието версията осигурява поддръжка за известия за нередовен сърдечен ритъм, а пълният списък на държавите може да се види тук.

Не е изненада, че България не присъства в списъка. Както след всеки ъпдейт обаче, аз с надежда пробвах да активирам ЕКГ. Разбира се получих до болка познатото съобщение, че функцията не се поддържа в тази държава, което не ме учуди особено и престанах да ровя.

Малко по-късно обаче, прочетох в интернет, че активирането на функцията у нас е възможно, отново пробвах и… О, изненада – получи се! Преминах през настройките и направих първото си ЕКГ от както чета и пиша за функцията, но тя за съжаление все не достигаше до България. Дали е грешка, или просто държавата ни е изпусната в списъка, няма как да знам, но въпросът е, че на българските фенове вече няма да се налага да пътуват до чужбина, за да активират ЕКГ. Честито!

Ъпдейт: България вече официално присъства в списъка с държави, за които функцията ЕКГ се поддържа, явно просто е била пропусната в първоначалната версия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This