Изберете Страница

С новата watchOS 7.6 с поддръжка на ЕКГ у нас вече е налична

Снощи Apple пусна watchOS 7.6, която е една от последните актуализации на операционната система watchOS 7. С този ъпдейт потребителите в още 30 региона вече могат да използват функцията ЕКГ с Apple Watch Series 4, 5 и 6.

Според бележките към изданието версията осигурява поддръжка за известия за нередовен сърдечен ритъм, а пълният списък на държавите може да се види тук.

Не е изненада, че България не присъства в списъка. Както след всеки ъпдейт обаче, аз с надежда пробвах да активирам ЕКГ. Разбира се получих до болка познатото съобщение, че функцията не се поддържа в тази държава, което не ме учуди особено и престанах да ровя.

Малко по-късно обаче, прочетох в интернет, че активирането на функцията у нас е възможно, отново пробвах и… О, изненада – получи се! Преминах през настройките и направих първото си ЕКГ от както чета и пиша за функцията, но тя за съжаление все не достигаше до България. Дали е грешка, или просто държавата ни е изпусната в списъка, няма как да знам, но въпросът е, че на българските фенове вече няма да се налага да пътуват до чужбина, за да активират ЕКГ. Честито!

Ъпдейт: България вече официално присъства в списъка с държави, за които функцията ЕКГ се поддържа, явно просто е била пропусната в първоначалната версия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This