Изберете Страница

Сървърите на Apple за кратко позволиха връщане към по-старите версии на iOS

Сървърите на Apple неочаквано позволиха подписването на по-старите версии на iOS вчера, което даде възможност на много от собствениците на iPhone и iPad да върнат устройствата си към тях, отървавайки се от множеството проблеми на iOS 11.

Този странен факт беше открит от потребителите на Reddit, а тракерите на IPSW.me показваха кой модел телефон до коя версия може да се даунгрейдне, след изтеглане на подходящия файл и използване на iTunes.

Неочакваната „промоция“ за съжаление се задържа само няколко часа, след което компанията върна системата си в предишното й състояние, позволявайки даунгрейд само до някоя от версиите на iOS 11. Много вероятно е този случай да е в резултат на техническа грешка на служител, но каквато и да е причината, тя зарадва хиляди потребители по света.

Apple все още не е коментирала официално случая, но както навярно знаете, тя се придържа към политиката си за предотвратяване връщането към по-стари версии на фирмуера, малко след пускането на новите, принуждавайки клиентите си да ъпдейтнат в определен момент и предлагайки по този начин повече сигурност и най-новите функции за хардуера си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This