Изберете страница

Сървърите на Apple за кратко позволиха връщане към по-старите версии на iOS

Сървърите на Apple неочаквано позволиха подписването на по-старите версии на iOS вчера, което даде възможност на много от собствениците на iPhone и iPad да върнат устройствата си към тях, отървавайки се от множеството проблеми на iOS 11.

Този странен факт беше открит от потребителите на Reddit, а тракерите на IPSW.me показваха кой модел телефон до коя версия може да се даунгрейдне, след изтеглане на подходящия файл и използване на iTunes.

Неочакваната „промоция“ за съжаление се задържа само няколко часа, след което компанията върна системата си в предишното й състояние, позволявайки даунгрейд само до някоя от версиите на iOS 11. Много вероятно е този случай да е в резултат на техническа грешка на служител, но каквато и да е причината, тя зарадва хиляди потребители по света.

Apple все още не е коментирала официално случая, но както навярно знаете, тя се придържа към политиката си за предотвратяване връщането към по-стари версии на фирмуера, малко след пускането на новите, принуждавайки клиентите си да ъпдейтнат в определен момент и предлагайки по този начин повече сигурност и най-новите функции за хардуера си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This