Сървърите на Apple неочаквано позволиха подписването на по-старите версии на iOS вчера, което даде възможност на много от собствениците на iPhone и iPad да върнат устройствата си към тях, отървавайки се от множеството проблеми на iOS 11.

Този странен факт беше открит от потребителите на Reddit, а тракерите на IPSW.me показваха кой модел телефон до коя версия може да се даунгрейдне, след изтеглане на подходящия файл и използване на iTunes.

Неочакваната „промоция“ за съжаление се задържа само няколко часа, след което компанията върна системата си в предишното й състояние, позволявайки даунгрейд само до някоя от версиите на iOS 11. Много вероятно е този случай да е в резултат на техническа грешка на служител, но каквато и да е причината, тя зарадва хиляди потребители по света.

Apple все още не е коментирала официално случая, но както навярно знаете, тя се придържа към политиката си за предотвратяване връщането към по-стари версии на фирмуера, малко след пускането на новите, принуждавайки клиентите си да ъпдейтнат в определен момент и предлагайки по този начин повече сигурност и най-новите функции за хардуера си.