Изберете страница

Сървърите на Apple за кратко позволиха връщане към по-старите версии на iOS

Сървърите на Apple неочаквано позволиха подписването на по-старите версии на iOS вчера, което даде възможност на много от собствениците на iPhone и iPad да върнат устройствата си към тях, отървавайки се от множеството проблеми на iOS 11.

Този странен факт беше открит от потребителите на Reddit, а тракерите на IPSW.me показваха кой модел телефон до коя версия може да се даунгрейдне, след изтеглане на подходящия файл и използване на iTunes.

Неочакваната „промоция“ за съжаление се задържа само няколко часа, след което компанията върна системата си в предишното й състояние, позволявайки даунгрейд само до някоя от версиите на iOS 11. Много вероятно е този случай да е в резултат на техническа грешка на служител, но каквато и да е причината, тя зарадва хиляди потребители по света.

Apple все още не е коментирала официално случая, но както навярно знаете, тя се придържа към политиката си за предотвратяване връщането към по-стари версии на фирмуера, малко след пускането на новите, принуждавайки клиентите си да ъпдейтнат в определен момент и предлагайки по този начин повече сигурност и най-новите функции за хардуера си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This