Изберете страница

Събитието „Hello Again“ на Apple – ето какво очакваме от него!

Миналата седмица Apple официално потвърди слуховете, че подготвя медийно събитие и то ще се проведе на 27 октомври в кампуса на компанията в Купертино. Какво всъщност очакваме да видим на него?

MacBook Pro

1

Нови модели MacBook Pro, с различен дизайн, цветови варианти и липсващ MagSafe, заменен от USB Type-C. Вграден Touch ID сензор в бутона за включване, OLED сензорен панел, заместващ функционалните клавиши в горната част на клавиатурата, наречен Magic Toolbar, който ще позволи динамичната промяна на бутоните, в зависимост от нуждите и използваните в момента приложения. Разбира се и нови процесори, по-производителни SSD, поддръжка на Thunderbolt 3.

MacBook Air

2

Ако слуховете се окажат верни, компанията ще прекрати производството на 11 инчовия MacBook Air и ще намали цената на 12 инчовия модел, който ще стане бюджетния вариант в серията. 13 инчовият модел ще бъде с USB Type-C конектор за зареждане и подобрени характеристики на CPU, съобразени със съвременните изисквания на пазара.

iMac

3

Големият настолен компютър на компанията, който често бива пренебрегнат, поради по-широкото разпространение на лаптопите, се очаква да получи нов процесор и подобрени параметри на AMD GPU, поддръжка на USB Type-C и Thunderbolt 3, 4К и 5К.

5K дисплей с вграден графичен процесор

4

Слуховете за самостоятелен 5К дисплей са все по-инетнзивни и ако те се окажат верни, то той ще се нуждае от нещо мощно, което явно ще бъде вграден GPU.

Mac Pro

5

Mac Pro никога не е бил любимец на хардуерното подразделение на Apple. Голям, мощен и скъп, той получи лек тласък през 2013 година, когато новото поколение дойде с дизайнът си тип „кошче“. За съжаление обаче, от тогава насам, Mac Pro като че ли остана забравен. Дали ще получи обновление на 27 октомври, остава загадка, но най-вероятно това така и няма да се случи.

Друго

На това медийно събитие се очаква също така Apple да пусне на пазара най-сетне своите AirPods, които бяха показани още на премиерата на iPhone 7 и които ще позволят на собствениците си да слушат музика, без да се оплитат в кабели или да прибягват до странични Bluetooth решения.

И на финала, на 27 октомври може би ще бъдат пуснати най-сетне публичните версии на macOS 10.12.1 и iOS 10.1, които са във фаза бета тестове за момента и от които се очакват редица подобрения фиксове за бъговете. Има известна логика премиерата на iOS 10.1 да се състои още на 25 октомври, поради обещанията на Тим Кук, компанията да пусне Apple Pay в Япония на тази дата, но кое ще се окаже истина, предстои да разберем през следващите дни.

Така или иначе Apple няма да осатви феновете си безразлични и отново ще ги зарадва с нов хардуер, малко преди началото на подготовката за Коледните празници и точно на време, за да могат те да изберат своите подаръци по случая!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This