Изберете страница

Стъкленият гръб на iPhone 8 може и да е крехък, но е по-здрав от този на Note 8

Както вече знаете iPhone 8 има стъклен заден панел, който спомага за безжичното му зареждане, но това означава и, че е много по-чуплив, в сравнение с алуминиевите си предшественици, а ранните тестове го доказаха. Когато счупите стъклото на своя нов iPhone 8 обаче, може би трябва да сте благодарни, че нямате Note 8.

Apple обяви, че трите й нови модела iPhone тази година, имат по-здраво стъкло от всички смартфони на пазара и това не е само маркетинг. SquareTrade тества телефоните и сравни резултатите им с тези на Galaxy Note 8. Не е изненада, че стъклените смартфони се разбиват, независимо от кой са произведени, но тези на Apple са по-здрави от този на Samsung. Note 8 има заоблен гръб и екранът може да се счупи дори когато телефонът падне настран, което го прави неизползваем, докато iPhone 8 продължава да функционира.

Случайните изпускания могат да повредят също и вътрешните компоненти на Note 8, който има по-крехки кабели, се отбелязва в доклада.

Ето и резултатите от тестовете на SquareTrade за трите телефона, като системата за оценяване на компанията предполага и вързката между размера на устройството и риска от счупването му:

Изводът е, че както Apple, така и Samsung залагат на безжичното зареждане, като за сметка на това, потребителите трябва много да внимават, да не изпускат своите смартфони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This