Както вече знаете iPhone 8 има стъклен заден панел, който спомага за безжичното му зареждане, но това означава и, че е много по-чуплив, в сравнение с алуминиевите си предшественици, а ранните тестове го доказаха. Когато счупите стъклото на своя нов iPhone 8 обаче, може би трябва да сте благодарни, че нямате Note 8.

Apple обяви, че трите й нови модела iPhone тази година, имат по-здраво стъкло от всички смартфони на пазара и това не е само маркетинг. SquareTrade тества телефоните и сравни резултатите им с тези на Galaxy Note 8. Не е изненада, че стъклените смартфони се разбиват, независимо от кой са произведени, но тези на Apple са по-здрави от този на Samsung. Note 8 има заоблен гръб и екранът може да се счупи дори когато телефонът падне настран, което го прави неизползваем, докато iPhone 8 продължава да функционира.

Случайните изпускания могат да повредят също и вътрешните компоненти на Note 8, който има по-крехки кабели, се отбелязва в доклада.

Ето и резултатите от тестовете на SquareTrade за трите телефона, като системата за оценяване на компанията предполага и вързката между размера на устройството и риска от счупването му:

Изводът е, че както Apple, така и Samsung залагат на безжичното зареждане, като за сметка на това, потребителите трябва много да внимават, да не изпускат своите смартфони.