Изберете Страница

Стъкленият гръб на iPhone 8 може и да е крехък, но е по-здрав от този на Note 8

Както вече знаете iPhone 8 има стъклен заден панел, който спомага за безжичното му зареждане, но това означава и, че е много по-чуплив, в сравнение с алуминиевите си предшественици, а ранните тестове го доказаха. Когато счупите стъклото на своя нов iPhone 8 обаче, може би трябва да сте благодарни, че нямате Note 8.

Apple обяви, че трите й нови модела iPhone тази година, имат по-здраво стъкло от всички смартфони на пазара и това не е само маркетинг. SquareTrade тества телефоните и сравни резултатите им с тези на Galaxy Note 8. Не е изненада, че стъклените смартфони се разбиват, независимо от кой са произведени, но тези на Apple са по-здрави от този на Samsung. Note 8 има заоблен гръб и екранът може да се счупи дори когато телефонът падне настран, което го прави неизползваем, докато iPhone 8 продължава да функционира.

Случайните изпускания могат да повредят също и вътрешните компоненти на Note 8, който има по-крехки кабели, се отбелязва в доклада.

Ето и резултатите от тестовете на SquareTrade за трите телефона, като системата за оценяване на компанията предполага и вързката между размера на устройството и риска от счупването му:

Изводът е, че както Apple, така и Samsung залагат на безжичното зареждане, като за сметка на това, потребителите трябва много да внимават, да не изпускат своите смартфони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This