Samsung представи тази седмица един от най-скъпите смартфони на пазара – Galaxy Note 8, чиято цена в България достига 2200 лв, а той всъщност е и основния конкурент на iPhone 8, чиято премиера се очаква на 12 септември.

Нов доклад твърди, че стартовата цена на десетия юбилеен модел на Apple ще бъде 999 долара. Озаглавена „Dear iPhone, Here’s Why We’re Still Together After 10 Years”, статията на New York Times разкрива, че според доверени източници, запознати с плановете на компанията, цената на iPhone 8 ще започва от 999 долара. В нея намираме още препратки към част от основните характеристики на устройството – дизайна на екрана, системата за лицево разпознаване и възможността за безжично зареждане.

Слуховете по-рано тази седмица предполагат, че премиерата на новото поколение iPhone ще се състои на 12 следващия месец, но всъщност те все още не са официално потвърдени, тъй като гигантът не е разпратил официалните покани за събитието си. Както вече знаете, iPhone 8 ще се предлага в три конфигурации – с 64, 256 и 512 GB вградена памет, като ще има 3 GB RAM. Посочената „скромна“ цена от 999 долара разбира се е за 64 GB модел, което означава, че този с най-много памет ще струва около 1199 долара. Ако тази прогноза е вярна, то Apple може да запази съществуващата структура на ценообразуване на iPhone и за моделите 7s, като най-скъпия от тях 7s Plus, трябва да е по-евтин от най-малкия iPhone 8, т.е. цената му да бъде под 999 долара. Можем да предположим, че 32GB вариант на iPhone 7s отново ще струва 649 долара, като текущия модел, а най-скъпия iPhone 7s Plus ще е с цена 969 долара. От друга страна компанията разполага с програма за ъпгрейд, която ще стимулира феновете да си закупят топ модела, въпреки солената му цена.