Изберете Страница

Собствениците на HomePod mini се оплакват от случайни проблеми с интернет връзката

Apple много закъсня да се включи в конкурентната битка за смарт високоговорителите, а дори и когато HomePod най-сетне се появи, първоначално се оказа разочарование, от гледна точка на свързаостта и контрола на интелигентни домакински уреди със Siri. Разбира се с времето всичко се подобри, но конкуренцията премина към различни размери говорители. Сега Apple представи HomePod mini, но интелигентният високоговорител с цена от 99 долара, идва с нови главоболия и периодични, необясними проблеми с интернет връзката.

Всъщност смарт високоговорителят е такъв именно поради начина, по който се свързва с интернет и другите домашни устройства. Въпреки, че е възможно да се правят неща само в локалната мрежа, има действия, които работят само при активна интернет връзка. Без нея говорителят е просто един надценен такъв.

За съжаление точно това показват оплакванията на част от собствениците на HomePod mini, които съобщават, че получават един и същ отговор от Siri, когато помолят гласовия асистент да направи нещо: “Има проблем със свъзването с интернет”. За разлика от HomePod mini, големият модел изглежда не изпитва същите проблеми. Още по-лошо е, че потребителите са опитвали всички възможни методи, включително и тези, препоръчани от Apple, от нулиране на високоговорителя, до нулиране на рутера, но ако HomePod mini започне да работи, това е само за ден.

Единствената надежда е, че всички малки говорители все още са в гаранция, но това не обяснява случващото се. Възможно е да е софтуерен проблем, но е възможно и да е хардуерен такъв, а все още няма официално становище от страна на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар