Изберете страница

Собствениците на HomePod mini се оплакват от случайни проблеми с интернет връзката

Apple много закъсня да се включи в конкурентната битка за смарт високоговорителите, а дори и когато HomePod най-сетне се появи, първоначално се оказа разочарование, от гледна точка на свързаостта и контрола на интелигентни домакински уреди със Siri. Разбира се с времето всичко се подобри, но конкуренцията премина към различни размери говорители. Сега Apple представи HomePod mini, но интелигентният високоговорител с цена от 99 долара, идва с нови главоболия и периодични, необясними проблеми с интернет връзката.

Всъщност смарт високоговорителят е такъв именно поради начина, по който се свързва с интернет и другите домашни устройства. Въпреки, че е възможно да се правят неща само в локалната мрежа, има действия, които работят само при активна интернет връзка. Без нея говорителят е просто един надценен такъв.

За съжаление точно това показват оплакванията на част от собствениците на HomePod mini, които съобщават, че получават един и същ отговор от Siri, когато помолят гласовия асистент да направи нещо: “Има проблем със свъзването с интернет”. За разлика от HomePod mini, големият модел изглежда не изпитва същите проблеми. Още по-лошо е, че потребителите са опитвали всички възможни методи, включително и тези, препоръчани от Apple, от нулиране на високоговорителя, до нулиране на рутера, но ако HomePod mini започне да работи, това е само за ден.

Единствената надежда е, че всички малки говорители все още са в гаранция, но това не обяснява случващото се. Възможно е да е софтуерен проблем, но е възможно и да е хардуерен такъв, а все още няма официално становище от страна на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This