Изберете Страница

Собствениците на HomePod mini се оплакват от случайни проблеми с интернет връзката

Apple много закъсня да се включи в конкурентната битка за смарт високоговорителите, а дори и когато HomePod най-сетне се появи, първоначално се оказа разочарование, от гледна точка на свързаостта и контрола на интелигентни домакински уреди със Siri. Разбира се с времето всичко се подобри, но конкуренцията премина към различни размери говорители. Сега Apple представи HomePod mini, но интелигентният високоговорител с цена от 99 долара, идва с нови главоболия и периодични, необясними проблеми с интернет връзката.

Всъщност смарт високоговорителят е такъв именно поради начина, по който се свързва с интернет и другите домашни устройства. Въпреки, че е възможно да се правят неща само в локалната мрежа, има действия, които работят само при активна интернет връзка. Без нея говорителят е просто един надценен такъв.

За съжаление точно това показват оплакванията на част от собствениците на HomePod mini, които съобщават, че получават един и същ отговор от Siri, когато помолят гласовия асистент да направи нещо: “Има проблем със свъзването с интернет”. За разлика от HomePod mini, големият модел изглежда не изпитва същите проблеми. Още по-лошо е, че потребителите са опитвали всички възможни методи, включително и тези, препоръчани от Apple, от нулиране на високоговорителя, до нулиране на рутера, но ако HomePod mini започне да работи, това е само за ден.

Единствената надежда е, че всички малки говорители все още са в гаранция, но това не обяснява случващото се. Възможно е да е софтуерен проблем, но е възможно и да е хардуерен такъв, а все още няма официално становище от страна на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This