Изберете страница

Собствениците на HomePod mini се оплакват от случайни проблеми с интернет връзката

Apple много закъсня да се включи в конкурентната битка за смарт високоговорителите, а дори и когато HomePod най-сетне се появи, първоначално се оказа разочарование, от гледна точка на свързаостта и контрола на интелигентни домакински уреди със Siri. Разбира се с времето всичко се подобри, но конкуренцията премина към различни размери говорители. Сега Apple представи HomePod mini, но интелигентният високоговорител с цена от 99 долара, идва с нови главоболия и периодични, необясними проблеми с интернет връзката.

Всъщност смарт високоговорителят е такъв именно поради начина, по който се свързва с интернет и другите домашни устройства. Въпреки, че е възможно да се правят неща само в локалната мрежа, има действия, които работят само при активна интернет връзка. Без нея говорителят е просто един надценен такъв.

За съжаление точно това показват оплакванията на част от собствениците на HomePod mini, които съобщават, че получават един и същ отговор от Siri, когато помолят гласовия асистент да направи нещо: “Има проблем със свъзването с интернет”. За разлика от HomePod mini, големият модел изглежда не изпитва същите проблеми. Още по-лошо е, че потребителите са опитвали всички възможни методи, включително и тези, препоръчани от Apple, от нулиране на високоговорителя, до нулиране на рутера, но ако HomePod mini започне да работи, това е само за ден.

Единствената надежда е, че всички малки говорители все още са в гаранция, но това не обяснява случващото се. Възможно е да е софтуерен проблем, но е възможно и да е хардуерен такъв, а все още няма официално становище от страна на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This