Снимки на метален заден панел на iPhone 8, който има отвор под логото на Apple с приблизителния размер на сензора за Touch ID, публикувани в Baidu, възобновиха съмненията, че компанията все пак ще го постави на гърба на своя десети юбилеен модел, въпреки че това си противоречи с всичко, което чухме напоследък.

На изображенията ясно се вижда вертикално ориентираната двойна задна камера и една от възможностите е те да са на ранен прототип на iPhone 8, но тогава остава въпроса защо се появяват чак сега?

Според спекулациите, Apple има и друга възможност – до постави спорния сензор в бутона за включване и изключване на телефона, ако не успее да се справи с техническите предизвикателства при вграждането му под OLED десплея. Можем само да се надяваме, че днешната порция снимки са фалшиви, или просто стари и гигантът от Купертино няма да се спре на най-неудобния възможен вариант, който предизвика множество критики след появата на Galaxy S8 на пазара. Явно мистерията около iPhone 8 ще остане неразкрита до последния момент, което не е чак толкова лошо.