Интересен слух от тази сряда твърди, че Apple ще започне доставките на своя пад за безжично зареждане AirPower и новия кейс за AirPods в края на март, след като и двете устройства бяха представени на официалното събитие на компанията миналия септември.

Позовавайки се на източник от BestBay, The Apple Post съобщава, че търговецът на дребно и оторизиран реселър на Apple ще старитра продажбите на двата продукта от следващия месец. Според същия източник, BestBay ще ги предлага онлайн в същия ден, както и самата компания. Apple Post не е сред надеждните източници на предварителна информация, що се отнася до продукти на Apple, така че може би тярбва да се отнесем към този слух с известно недоверие, освен това изглежда компанията възнамерява да продава кутийката за зареждана на слушалките само чрез собствените си магазини, оставяйки дистрибуторите от трети страни като BestBay да предлагат артикула в комплект със самите AirPods.

По време на представянето, компанията описа кейса като опционален, което предполага, че той ще се предлага успоредно с по-стария модел. Трябва да напомним, че за разлика от него, новият вариант предлага възможност за безжично зареждане.

Точната дата не се посочва от източника, но в доклада се споменава, че демонстрационните бройки ще бъдат получени от търговеца в „края на март“.

AirPower също беше представена перз септември и представлява подложка за безжично зареждане, която позвоялва едноврменото използване за iPhone, Apple Watch и AirPods, като цената й най-вероятно ще е около 199 долара. За подмяна на кейса на AirPod пък, според спекулациите ще трябва да се бръкнете с още 69 долара.

Към момента Apple все още не е обявила дата за официалния старт на продажбите на двете устройства.