Изберете страница

Слух: Apple подготвя невероятен нов iPhone 8 и два скучни модела iPhone 7s

Apple може и да не е създала все още собствен автомобил, но слуховете сочат, че подготвя Ferarri и това ще бъде флагманът й за 2017 година. Всъщност това е кодовото име на бъдещия iPhone 8, а другите два модела, за които сме слушали вече, ще бъдат наследници на тазгодишните iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Потребителят @cnBeta на китайската социална мрежа Weibo, който е предоставял информация за плановете на компанията и преди твърди, че в изтекли документи се споменават три отделни модела – D20, D21 и D22. Според него първите два са актуализирани версии на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, които най-вероятно ще носят названието iPhone 7s/7s Plus и той ги определя като скучни, защото ще донесат само частичен ъпгрейд. Интересното е, че според cnBeta, цената на 7s моделът ще падне, за да може компанията да спечели по-голям пазарен дял. Всъщност това е нещо, което Apple не е правила до сега и така iPhone 7 Plus ще се окаже по-скъп от новите два модела.

Най-голямо внимание обаче заслужава D22, за който се предполага, че носи кодовото име Ferarri и всъщност ще бъде iPhone 8. Той ще дойде със съвсем нов дизайн, AMOLED дисплей, който ще обхваща целия преден панел и неясен все още размер. В доклада се споменават още и няколко слуха, които вече сме чували – стъклен корпус, възможност за безжично зареждане и хоум бутон с Touch ID сензор, вградени под дисплея.

В изтеклата документация се казва още, че iPhone 8 ще има различен дизайн на основната платка, която ще бъде разделена на две части, свързани с гъвкав кабел, като едната част ще съдържа чипът А11 и NAND flash паметта, а на втората ще се намира WiFi и някои други чипове, включително и този за мобилната комуникация. Другата значима промяна ще бъде в SIM картата, като Apple може да я премести в долната част на телефона, за да освободи повече място за останалите компоненти.

До колко може да се вярва на тази информация, няма как да преценим, важното е, че тя потвърждава редица стари слухове за iPhone 8, които може би ще се окажат истина през септември 2017 година. Едно е ясно, Apple готви големи изненади за своите фенове, по случай десетия юбилей на iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This