Напоследък слуховете за евентуален наследник на популярния iPhone SE се увеличават лавинообразно. Последните спекулации по въпроса гласят, че той ще притежава някои от характерните за iPhone 8 и iPhone X черти, а именно стъклен гръб и възможност за безжично зареждане.

Информацията идва от Сачин Бат, който пише на tekz.com, че „много надежден източник“ твърди, че новият iPhone SE ще има изцяло стъклен заден панел, за разлика от сегашния модел, който има стъклени платки в горната и долна част на панела си, но като цяло корпусът му е алуминиев.

Apple въведе стъклените панели в своите нови модели, за да предостави възможността за безжично зареждане, ако направи това и с бюджетния iPhone SE, 4 инчовият мъник ще се различава визуално от предшественика си, което ще го направи да изглежда подобно на iPhone 4/4s, но същевременно ще даде на потребителите така желаната функционалност. Това ще е и потвърждение на посланието на компанията за въвеждане на безжична връзка, но можем да предположим, че 3.5 мм жак за слушалки ще остане наличен, освен ако тя не направи цялостна ревизия на компонентите при нужда от още място за зареждащите намотки. Бат твърди също, че неговият източник е казал, че наследникът на iPhone SE  “може да поддържа безжично зареждане“, като потвърждение в случай, че някой си помисли, че промяната е само заради естетиката.

Текущият модел iPhone SE се захранва от чипа А9, използван в iPhone 6s, а слуховете твърдят, че наследникът му, който очакваме да видим през март, ще бъде оборудван с А10, използван в iPhone 7, година по-късно. Apple пусна своя нов бюджетен модел в отговор на желанието на клиентите да разполагат с по-малък по размери смартфон, а година по-късно удвои капацитета на вградената му памет, без обаче да променя останалите спецификации. Сегашният iPhone SE се продава за 349 долара с 32GB памет и за 449 долара за 128 GB.