Изберете страница

Слух: Наследникът на iPhone SE ще има стъклен гръб и възможност за безжично зареждане

Напоследък слуховете за евентуален наследник на популярния iPhone SE се увеличават лавинообразно. Последните спекулации по въпроса гласят, че той ще притежава някои от характерните за iPhone 8 и iPhone X черти, а именно стъклен гръб и възможност за безжично зареждане.

Информацията идва от Сачин Бат, който пише на tekz.com, че „много надежден източник“ твърди, че новият iPhone SE ще има изцяло стъклен заден панел, за разлика от сегашния модел, който има стъклени платки в горната и долна част на панела си, но като цяло корпусът му е алуминиев.

Apple въведе стъклените панели в своите нови модели, за да предостави възможността за безжично зареждане, ако направи това и с бюджетния iPhone SE, 4 инчовият мъник ще се различава визуално от предшественика си, което ще го направи да изглежда подобно на iPhone 4/4s, но същевременно ще даде на потребителите така желаната функционалност. Това ще е и потвърждение на посланието на компанията за въвеждане на безжична връзка, но можем да предположим, че 3.5 мм жак за слушалки ще остане наличен, освен ако тя не направи цялостна ревизия на компонентите при нужда от още място за зареждащите намотки. Бат твърди също, че неговият източник е казал, че наследникът на iPhone SE  “може да поддържа безжично зареждане“, като потвърждение в случай, че някой си помисли, че промяната е само заради естетиката.

Текущият модел iPhone SE се захранва от чипа А9, използван в iPhone 6s, а слуховете твърдят, че наследникът му, който очакваме да видим през март, ще бъде оборудван с А10, използван в iPhone 7, година по-късно. Apple пусна своя нов бюджетен модел в отговор на желанието на клиентите да разполагат с по-малък по размери смартфон, а година по-късно удвои капацитета на вградената му памет, без обаче да променя останалите спецификации. Сегашният iPhone SE се продава за 349 долара с 32GB памет и за 449 долара за 128 GB.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This