Не е тайна, че HomePod на Apple не се продава според очакванията, въпреки невероятното качество на звука. Силната конкуренция на пазара и високата му цена, явно дават своето отражение и според Strategy Analytics, продажбите му са едва 6% от глобалния пазар на интелигентни високоговорители, което контрастира с 81.8% за Echo на Amazon например.

Липсата на инерция при продажбите на HomePod може да се дължи на два фактора – единият е Siri, който не е достатъчно функционален, в сравнение с интелигентните асистенти на Amazon и Google, а другият разбира се е високата цена от 349 долара, на която се продава устройството.

В стремежа си да поправи поне един от тези пропуски, компанията се готви да пусне на пазара по-достъпна версия, чиято цена според последните слухове ще е 199 долара. Този доклад идва от източници по веригата за доставки на компоненти в Тайван, така че трябва да го приемем с известна доза скептицизъм, но интересното в него е, че новото устройство ще се предлага под шапката на Beats и това към момента е единствената информация.