Изберете страница

Слухове от вътрешен източник във Foxconn за iPhone 8, новия MacBook и интелигентните очила на Apple

В любопитен доклад през уикенда, източник от Foxconn разкри информация за част от бъдещите продукти на Apple. И докато скептиците може би ще кажат, че всеки би могъл да се представи като вътрешен източник, то този конкретен потребител е удостоверил самоличността си пред модераторите на Reddit, представяйки им необходимите доказателства и документация.

Целият доклад е буквално завладяващ и ни предоставя скрит поглед към сравнително тайната верига за доставки на Apple, а темата е сред най-коментираните във форума.

На първо място трябва да споменем интелигентните очила на компанията, слуховете за които се появиха още в края на миналата година, а предполагаемаат дата на премиерата им е някъде в периода 2018 – 2019 година. Според информацията на този източник, те ще се предлагат в три цвята – прозрачни, шампанско и черно и ще са достъпни в различни размери за жени и мъже. Продуктът ще струва някъде от порядъка на 600 долара, но поради многото време, което остава до премиерата му, има известен шанс той да се забави и дори да бъде напълно отменен. Защо очилата на Apple са уникални? На първо място те ще притежават иновативен дизайн, нещо което iPhone направи преди десет години, и ще донесат добавената реалност за масовия потребител.

Следващата тема в доклада, която е може би и най-вълнуващата за всички фенове е iPhone 8 – най-очаквания модел iPhone, след като Стив Джобс показа оригинала преди десет години. За наше успокоение, източникът споделя, че слуховете за дизайн със сензор за пръстови отпечатъци на гърба, не са нищо повече от дезинформация, а Touch ID ще е вграден в предната част на устройството, което ще има 3 GB оператвна памет и Lightning конектор, независимо от опцията за безжично зареждане. От гледна точка на естетиката, източникът посочва, че окончантелният дизайн ще е нещо подобно на това:

Или може би това:

Що се отнася до iPhone 7s/7s Plus, те ще поддържат безжично зареждане.

Следващата любопитна точка в доклада е линията Mac, за който компанията е предвидила актуализация за цялата серия преносими компютри, включително MacBook Pro, MacBook Air и MacBook.

По отношение на Siri Speaker, източникът твърди, че той ще разполага с процесор А9 и ще е със същата големина като MacPro и най-вероятно ще бъде показан на WWDC 2017, като няма да се появи на пазара до края на тази година. Компанията е тествала три различни дизайна, единият от които без екран, но най-вероятно ще трябва да изчакаме до довечера, за да разберм кой точно е избрала.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This