В любопитен доклад през уикенда, източник от Foxconn разкри информация за част от бъдещите продукти на Apple. И докато скептиците може би ще кажат, че всеки би могъл да се представи като вътрешен източник, то този конкретен потребител е удостоверил самоличността си пред модераторите на Reddit, представяйки им необходимите доказателства и документация.

Целият доклад е буквално завладяващ и ни предоставя скрит поглед към сравнително тайната верига за доставки на Apple, а темата е сред най-коментираните във форума.

На първо място трябва да споменем интелигентните очила на компанията, слуховете за които се появиха още в края на миналата година, а предполагаемаат дата на премиерата им е някъде в периода 2018 – 2019 година. Според информацията на този източник, те ще се предлагат в три цвята – прозрачни, шампанско и черно и ще са достъпни в различни размери за жени и мъже. Продуктът ще струва някъде от порядъка на 600 долара, но поради многото време, което остава до премиерата му, има известен шанс той да се забави и дори да бъде напълно отменен. Защо очилата на Apple са уникални? На първо място те ще притежават иновативен дизайн, нещо което iPhone направи преди десет години, и ще донесат добавената реалност за масовия потребител.

Следващата тема в доклада, която е може би и най-вълнуващата за всички фенове е iPhone 8 – най-очаквания модел iPhone, след като Стив Джобс показа оригинала преди десет години. За наше успокоение, източникът споделя, че слуховете за дизайн със сензор за пръстови отпечатъци на гърба, не са нищо повече от дезинформация, а Touch ID ще е вграден в предната част на устройството, което ще има 3 GB оператвна памет и Lightning конектор, независимо от опцията за безжично зареждане. От гледна точка на естетиката, източникът посочва, че окончантелният дизайн ще е нещо подобно на това:

Или може би това:

Що се отнася до iPhone 7s/7s Plus, те ще поддържат безжично зареждане.

Следващата любопитна точка в доклада е линията Mac, за който компанията е предвидила актуализация за цялата серия преносими компютри, включително MacBook Pro, MacBook Air и MacBook.

По отношение на Siri Speaker, източникът твърди, че той ще разполага с процесор А9 и ще е със същата големина като MacPro и най-вероятно ще бъде показан на WWDC 2017, като няма да се появи на пазара до края на тази година. Компанията е тествала три различни дизайна, единият от които без екран, но най-вероятно ще трябва да изчакаме до довечера, за да разберм кой точно е избрала.