Изберете Страница

След iPhone 8, всички модели на компанията ще бъдат с OLED дисплеи

Докато тази година единствено десетият юбилеен модел iPhone, който за сега наричаме iPhone 8, ще притежава красив и икономичен OLED дисплей, то следващата година нещата може би ще се променят коренно.

Според нов доклад на Nikkei, Apple планира да представи три различни OLED модела през втората половина на 2018 година, въпреки че тези планове могат и да се променят, особено при потенциален недостиг в предлагането на този вид панели.

Към днешна дата компанията използва OLED технологията само в Apple Watch и Touch Bar на MacBook Pro, но според слуховете десетият юбилеен модел iPhone, който ще бъде представен през септември, ще промени това. Той ще разполата с 5.2 инчов OLED екран с минимална 4 мм рамка, докато останалите два смартфона от тазгодишното поколение, ще продължат да предлагат традиционния LCD дисплей с размер съответно 4.7 и 5.5 инча.

От доклада не става ясно какви ще са размерите на дисплеите на трите модела през 2018 година и е напълно възможно Apple да се придържа към 4.7, 5.2 и 5.5 инчовите формфактори, но е възможно и да направи нещо нетрадиционно, пускайки на пазара наследник на 4 инчовия iPhone SE, или нов фаблет с по-голям екран.

Технологията OLED позволява всеки отделен пиксел да се самозасветлява, което означава, че черните, неизползвани такива не изискват толкова мощност, колкото осветените, което прави този тип панели по-икономични. Те също така могат да бъдат гъвкави и позволяват въвеждането на нови форм фактори, като извити или сгъваеми екрани. OLED панела на Apple Watch, съчетан с тъмния потребителски интерфейс, играе ключова роля за живота на батерията му, а дългоочакваният Dark Mode, в някоя от следващите версии на iOS би могъл да предложи подобна икономия и за оборудваните с OLED дисплеи iPhone.

Според сулховете се очаква iPhone 8 да пристигне първоначално в изключително ограничени количества, което от части се дължи именно на недостига на OLED панели, както и на множеството иновативни технологии, които ще предложи той на потребителите и които затрудняват доставчиците на компоненти. Ако информацията за преминаване изцяло към OLED екрани се окаже вярна, това може би означава, че Apple е намерила удобно решение на проблемите с производствения капацитет за следващата година и това евентуално са бъдещите й инвестиции в LG Display.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This