Изберете страница

След iPhone 8, всички модели на компанията ще бъдат с OLED дисплеи

Докато тази година единствено десетият юбилеен модел iPhone, който за сега наричаме iPhone 8, ще притежава красив и икономичен OLED дисплей, то следващата година нещата може би ще се променят коренно.

Според нов доклад на Nikkei, Apple планира да представи три различни OLED модела през втората половина на 2018 година, въпреки че тези планове могат и да се променят, особено при потенциален недостиг в предлагането на този вид панели.

Към днешна дата компанията използва OLED технологията само в Apple Watch и Touch Bar на MacBook Pro, но според слуховете десетият юбилеен модел iPhone, който ще бъде представен през септември, ще промени това. Той ще разполата с 5.2 инчов OLED екран с минимална 4 мм рамка, докато останалите два смартфона от тазгодишното поколение, ще продължат да предлагат традиционния LCD дисплей с размер съответно 4.7 и 5.5 инча.

От доклада не става ясно какви ще са размерите на дисплеите на трите модела през 2018 година и е напълно възможно Apple да се придържа към 4.7, 5.2 и 5.5 инчовите формфактори, но е възможно и да направи нещо нетрадиционно, пускайки на пазара наследник на 4 инчовия iPhone SE, или нов фаблет с по-голям екран.

Технологията OLED позволява всеки отделен пиксел да се самозасветлява, което означава, че черните, неизползвани такива не изискват толкова мощност, колкото осветените, което прави този тип панели по-икономични. Те също така могат да бъдат гъвкави и позволяват въвеждането на нови форм фактори, като извити или сгъваеми екрани. OLED панела на Apple Watch, съчетан с тъмния потребителски интерфейс, играе ключова роля за живота на батерията му, а дългоочакваният Dark Mode, в някоя от следващите версии на iOS би могъл да предложи подобна икономия и за оборудваните с OLED дисплеи iPhone.

Според сулховете се очаква iPhone 8 да пристигне първоначално в изключително ограничени количества, което от части се дължи именно на недостига на OLED панели, както и на множеството иновативни технологии, които ще предложи той на потребителите и които затрудняват доставчиците на компоненти. Ако информацията за преминаване изцяло към OLED екрани се окаже вярна, това може би означава, че Apple е намерила удобно решение на проблемите с производствения капацитет за следващата година и това евентуално са бъдещите й инвестиции в LG Display.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This