Изберете страница

След като извади зарядните от комплекта на iPhone, Apple обмисля да направи същото и с кабела

По-рано тази година чухме слух, че Apple се кани да извади зарядното от комплекта на iPhone и това в крайна сметка се оказа истина. Всъщност обаче, всичко беше предшествано от проучване, в което компанията попита съществуващите си клиенти за това как използват зарядните, включени в комплекта на устройствата. Сега Apple отново пуска проучване, в което се интересува от две неща – включеният кабел за зареждане и биометричната сигурност.

Според 9to5Mac, компанията е започнала да изпраща проучвания до потребители на iPhone 12, в които ги пита за това кои елементи (USB-C to Lightning кабела, стикерите или инструмента за изваждане на SIM картата), включени в пакета за продажба на дребно са вкарали в употреба. Разбира се проучването не дава много информация за това какво поведение на клиентите таргетира компанията и какво цели с него, но със сигурност е знак, че Apple отново обмисля стойността на гореспоменатите аксесоари в комплекта.

Гигантът премахна зарядните от кутията на iPhone 12 в името на намаляването на електронните отпадъци, което накара мнозина да се запитат защо промяната не засегна и кабела. Освен това имаше множество слухове, че в крайна сметка това ще се случи със серията iPhone 13, за да не изглежда пресилено наведнъж.

Освен аксесоарите, проучването на Apple засяга аспекти на сигурността и работата на Face ID. Трябва да се има предвид, че функцията стана по-скоро излишна през последната година, когато лицата ни обикновено са покрити с маски. Според спекулациите, Apple ще предлага както Face ID, така и Touch ID в следващата си гама смартфони, така че проучването може би е свързано и с това. Някои слухове сочат сензор за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея на следващите iPhone, но дали това ще се случи, няма как да знаем все още. Премахването на още аксесоари от кутията на телефона обаче, за съжаление е много лесно и не е свързано с разработка на технологии. А може би пък най-сетне ще получим iPhone без портове, както твърдяха други стари слухове? За всеки случай, не продавайте излишните аксесоари от кутията на своя iPhone, поне докато не разберем с какво ще ни изненада компанията следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This