Изберете страница

Следващият iPhone ще размаже всяка конкуренция от страна на Android

Нещо изумително се случи в края на миналия месец, когато за пръв път Android смартфон успя да надмине най-новия iPhone в тест за скорост. Разбира се този тест не беше ни най-малко научен и е създаден от влогъри в YouTube, но все пак представлява един сравнително добър начин да се прецени ефективността на смартфоните от гледна точка на ежедневните задачи, а iPhone винаги е бил пример за ефективност и нито един Android флагман не можеше да се доближи до неговите резултати до сега.

Apple най-вероятно не е много загрижена за загубата в този неофициален тест, но със сигурност е съсредоточила усилията си в това да продължи да печели от производителността на новите си модели и тази година. Едно ново изтичане сочи, че процесорът от следващо поколение, който ще дойде с iPhone 8, има невероятна поризводителност, която на практика е извън класациите до момента. Лейкърът с никнейм @IceUniverse, е забелязал изтичането в четвъртък вечер в китайската социална мрежа Weibo и веднага го сподели в Twitter:

Всъщност по-рано тази седмица, същият източник публикува и информацията, че новият чип А11 на Apple, който се очаква да захранва iPhone 8, ще работи на 3GHz по технологията Heterogeneous Multi-Processing (HMP), която позволява всички ядра на процесора да бъдат използвани едновременно. Новият му пост в социалната мрежа представлява именно резултат от тест с Geekbench 4, който се използва за оценка на цялостното представяне на телефоните и при него новият чип достига между 4300 и 4600 точки в едноядрените тестове и от от 7000 до 8500 в многоядрените. Двата резултата се различават, тъй като са зададени различни честоти при изпитанията.

Сами по себе си цифрите не означават нищо, но като ги сравним с тези на текущите модели iPhone вече се оформя друга картина:

Както сами виждате, А11 показва ефективност в решаващия едноядрен тест, по-голяма от тази на най-новите модели iPad, да не говорим за по-старите iPhone, а при многоядрените тестове размазва iPhone 7/7 Plus.

Както вече стана ясно, трите модела iPhone тази година, които условно наричаме iPhone 7s, iPhone 7s Plus и iPhone 8, ще притежават новия процесор А11 и, ако горната информация се окаже вярна, то няма Android флагман, който да успее да ги надмине в тестовете за производителност, а може би и скоро няма да има.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This