Изберете страница

Следващият модел iPhone ще дойде с безжично зареждане и подобрена водоустойчивост

iPhone 8 няма да бъде представен преди септември, но слуховете за него отдавна вече ни заливат всекидневно. Последните не са толкова нови, колкото специфични и касаят индуктивното безжично зареждане.

През последната година, спекулациите твърдят, че компанията Energous е сключила сделка с Apple да осигури технология за безжично зареждане за предстоящия iPhone 8. Интересното е, че компанията няма намерение да използва WattUp радио-честотно базираното решение на Energous, а своя собствена технология, върху която всъщност работи от няколко години и която ще позволи телефоните да се зареждат на известно разстояние, без да са задължително поставени върху подложката.

Следващите упорити сулхове сочат, че iPhone 8 ще дойде с подобрена водоустойчивост, като сертификатът му вече ще бъде IP 68, което може би вече ще премахне ограничението на самата компания по отношение на щетите, причинени от намокряне и гаранционното обслужване.

Известният анализатор Минг-Чи Куо също публикува доклад, в който очерта своите очаквания по отношение на новия модел iPhone и това, че той ще включва нова технология за биометрична идентификация, обновен дизайн, гъвкав OLED дисплей и 3D Touch възможности. Според него може компанията да замени Touch ID с усъвършенствана технология за лицево разпознаване, или комбинация от двете възможности.

Следващият интересен момент в спекулациите за iPhone 8 е възможността той да разполага с възможности за използване на добавена реалност, като допълнение към функциите на камерата, което ще позволи и манипулирането на лица, а няколко патента, подадени от компанията свидетелстват за нейни разработки в тази област през последните две години.

Тази година Apple ще трябва да се конкурира не само с Galaxy S8, но и с новите Surface Phone на Microsoft, които ще позволяват превключване между таблет и смартфон режим, чрез използване на сгъваеми панти. Много хора смятат, че тези модели ще работят с пълната версия на десктоп операционната система, което е още едно предизвикателство пред бъдещия iPhone 8. Всичко това ще направи 2017 година много вълнуваща, по отношение на новите модели, както на Apple, така и на Samsung и безспорно ще донесе редица изненади за технологичните фенове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This