Изберете Страница

Следващият модел iPhone ще дойде с безжично зареждане и подобрена водоустойчивост

iPhone 8 няма да бъде представен преди септември, но слуховете за него отдавна вече ни заливат всекидневно. Последните не са толкова нови, колкото специфични и касаят индуктивното безжично зареждане.

През последната година, спекулациите твърдят, че компанията Energous е сключила сделка с Apple да осигури технология за безжично зареждане за предстоящия iPhone 8. Интересното е, че компанията няма намерение да използва WattUp радио-честотно базираното решение на Energous, а своя собствена технология, върху която всъщност работи от няколко години и която ще позволи телефоните да се зареждат на известно разстояние, без да са задължително поставени върху подложката.

Следващите упорити сулхове сочат, че iPhone 8 ще дойде с подобрена водоустойчивост, като сертификатът му вече ще бъде IP 68, което може би вече ще премахне ограничението на самата компания по отношение на щетите, причинени от намокряне и гаранционното обслужване.

Известният анализатор Минг-Чи Куо също публикува доклад, в който очерта своите очаквания по отношение на новия модел iPhone и това, че той ще включва нова технология за биометрична идентификация, обновен дизайн, гъвкав OLED дисплей и 3D Touch възможности. Според него може компанията да замени Touch ID с усъвършенствана технология за лицево разпознаване, или комбинация от двете възможности.

Следващият интересен момент в спекулациите за iPhone 8 е възможността той да разполага с възможности за използване на добавена реалност, като допълнение към функциите на камерата, което ще позволи и манипулирането на лица, а няколко патента, подадени от компанията свидетелстват за нейни разработки в тази област през последните две години.

Тази година Apple ще трябва да се конкурира не само с Galaxy S8, но и с новите Surface Phone на Microsoft, които ще позволяват превключване между таблет и смартфон режим, чрез използване на сгъваеми панти. Много хора смятат, че тези модели ще работят с пълната версия на десктоп операционната система, което е още едно предизвикателство пред бъдещия iPhone 8. Всичко това ще направи 2017 година много вълнуваща, по отношение на новите модели, както на Apple, така и на Samsung и безспорно ще донесе редица изненади за технологичните фенове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This