Изберете Страница

Следващият модел iPhone ще дойде с безжично зареждане и подобрена водоустойчивост

iPhone 8 няма да бъде представен преди септември, но слуховете за него отдавна вече ни заливат всекидневно. Последните не са толкова нови, колкото специфични и касаят индуктивното безжично зареждане.

През последната година, спекулациите твърдят, че компанията Energous е сключила сделка с Apple да осигури технология за безжично зареждане за предстоящия iPhone 8. Интересното е, че компанията няма намерение да използва WattUp радио-честотно базираното решение на Energous, а своя собствена технология, върху която всъщност работи от няколко години и която ще позволи телефоните да се зареждат на известно разстояние, без да са задължително поставени върху подложката.

Следващите упорити сулхове сочат, че iPhone 8 ще дойде с подобрена водоустойчивост, като сертификатът му вече ще бъде IP 68, което може би вече ще премахне ограничението на самата компания по отношение на щетите, причинени от намокряне и гаранционното обслужване.

Известният анализатор Минг-Чи Куо също публикува доклад, в който очерта своите очаквания по отношение на новия модел iPhone и това, че той ще включва нова технология за биометрична идентификация, обновен дизайн, гъвкав OLED дисплей и 3D Touch възможности. Според него може компанията да замени Touch ID с усъвършенствана технология за лицево разпознаване, или комбинация от двете възможности.

Следващият интересен момент в спекулациите за iPhone 8 е възможността той да разполага с възможности за използване на добавена реалност, като допълнение към функциите на камерата, което ще позволи и манипулирането на лица, а няколко патента, подадени от компанията свидетелстват за нейни разработки в тази област през последните две години.

Тази година Apple ще трябва да се конкурира не само с Galaxy S8, но и с новите Surface Phone на Microsoft, които ще позволяват превключване между таблет и смартфон режим, чрез използване на сгъваеми панти. Много хора смятат, че тези модели ще работят с пълната версия на десктоп операционната система, което е още едно предизвикателство пред бъдещия iPhone 8. Всичко това ще направи 2017 година много вълнуваща, по отношение на новите модели, както на Apple, така и на Samsung и безспорно ще донесе редица изненади за технологичните фенове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This