Следващият модел Apple TV може да поддържа честота на опресняване от 120 Hz, вероятно при 4К, твърди 9to5Mac. Информацията се базира на открити в най-новата бета версия на tvOS 14.5 данни. Това предполага, че Apple тества като минимум такъв режим.

По-високата честота на опресняване би позволила плавно възпроизвеждане на мултимедия и, което е по-важното – ще направи Apple TV по-удабен за игри. Настоящият модел поддържа само 4К при 60 Hz, максимално разрешен от неговия HDMI 2.0 порт. Това би означавало, че следващият ще трябва да премине към HDMI 2.1, което ще му позволи да удвои скоростта на предаване на данни. Също така ще е нужен и 4К 120 Hz съвместим телевизор, но такива предложения на пазара вече има достатъчно от други марки.

Слуховете сочат още, че Apple TV от следващо поколение ще получи процесор A14X от висок клас с производителност, сходна са тази на конзола. Apple съобщи вече, че е инвестирала повече в своята игрова услуга Arcade и наскоро допълни каталога си с още 30 игри. Като се има предвид всичко това, би било логична да се използват по-високи честоти на опресняване, за да се защити бъдещето и да се осигури по-добро гейм-изживяване.

Следващият модел Apple TV се очаква да дебютира тази година, според доклан да Bloomberg от 2020.