Нов патент на Apple разкрива възможността следващите модели безжични слушалки AirPods да се превърнат във фитнес тракери. Както знаете, компанията е известна със съвременните технологии, които използва във всичките си продукти, а макар и на по-малко от година, AirPods вече са предвидени за ъпгрейд, според доклад на сайта Patently Apple, който следи и анализира многобройните патенти, подавани от нея.

Серия от 43 нови документа сочи, че гигантът от Купертино е поел нов курс по отношение на технологията, влагана в слушалките. Освен удобен спътник при пътуване и тренировки, бъдещите модели ще могат и да следят сърдечната дейност и ритъм, което автоматично ще ги превърне в един удобен и компактен фитнес тракер, а наред с това и ще подобри системите за сърдечен мониторинг на повечето фитнес уреди.

Въпреки, че появата на AirPods на пазара миналата година закъсня с няколко месеца, те се радват на радушен прием от страна на потребителите и, ако получат нужните сензори за проследяване на сърдечната дейност, ще бъдат първите подобни безжични слушалки, а това съвсем не е за подценяване. Кристален звук, дълъг автномен живот и ергономичност, съчетани с функциите на фитнес тракер определено ще бъде една любопитна комбинация.

Все пак трябва да отбележим, че това е само още една час от многобройните патенти на Apple, което означава, че не е 100% сигурно дали ще влезе в употреба, но като се има предвид ангажираността на компанията към здравето на нейните потребители, това не е изключено.