Изберете страница

Следващият модел AirPods може би ще бъде новият ви фитнес тракер

Нов патент на Apple разкрива възможността следващите модели безжични слушалки AirPods да се превърнат във фитнес тракери. Както знаете, компанията е известна със съвременните технологии, които използва във всичките си продукти, а макар и на по-малко от година, AirPods вече са предвидени за ъпгрейд, според доклад на сайта Patently Apple, който следи и анализира многобройните патенти, подавани от нея.

Серия от 43 нови документа сочи, че гигантът от Купертино е поел нов курс по отношение на технологията, влагана в слушалките. Освен удобен спътник при пътуване и тренировки, бъдещите модели ще могат и да следят сърдечната дейност и ритъм, което автоматично ще ги превърне в един удобен и компактен фитнес тракер, а наред с това и ще подобри системите за сърдечен мониторинг на повечето фитнес уреди.

Въпреки, че появата на AirPods на пазара миналата година закъсня с няколко месеца, те се радват на радушен прием от страна на потребителите и, ако получат нужните сензори за проследяване на сърдечната дейност, ще бъдат първите подобни безжични слушалки, а това съвсем не е за подценяване. Кристален звук, дълъг автномен живот и ергономичност, съчетани с функциите на фитнес тракер определено ще бъде една любопитна комбинация.

Все пак трябва да отбележим, че това е само още една час от многобройните патенти на Apple, което означава, че не е 100% сигурно дали ще влезе в употреба, но като се има предвид ангажираността на компанията към здравето на нейните потребители, това не е изключено.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This