Изберете Страница

Следващият модел AirPods може би ще бъде новият ви фитнес тракер

Нов патент на Apple разкрива възможността следващите модели безжични слушалки AirPods да се превърнат във фитнес тракери. Както знаете, компанията е известна със съвременните технологии, които използва във всичките си продукти, а макар и на по-малко от година, AirPods вече са предвидени за ъпгрейд, според доклад на сайта Patently Apple, който следи и анализира многобройните патенти, подавани от нея.

Серия от 43 нови документа сочи, че гигантът от Купертино е поел нов курс по отношение на технологията, влагана в слушалките. Освен удобен спътник при пътуване и тренировки, бъдещите модели ще могат и да следят сърдечната дейност и ритъм, което автоматично ще ги превърне в един удобен и компактен фитнес тракер, а наред с това и ще подобри системите за сърдечен мониторинг на повечето фитнес уреди.

Въпреки, че появата на AirPods на пазара миналата година закъсня с няколко месеца, те се радват на радушен прием от страна на потребителите и, ако получат нужните сензори за проследяване на сърдечната дейност, ще бъдат първите подобни безжични слушалки, а това съвсем не е за подценяване. Кристален звук, дълъг автномен живот и ергономичност, съчетани с функциите на фитнес тракер определено ще бъде една любопитна комбинация.

Все пак трябва да отбележим, че това е само още една час от многобройните патенти на Apple, което означава, че не е 100% сигурно дали ще влезе в употреба, но като се има предвид ангажираността на компанията към здравето на нейните потребители, това не е изключено.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This