Изберете Страница

Следващите модели iPhone ще са с 5.28 и 6.46 инчови дисплеи

Слуховете за iPhone 8 все още са в разгара си, но един доклад на The Bell вече хвърля поглед към условно наречения iPhone 9, чиято премиера ще е следващата година. Изданието се фокусира върху сделката между Apple и Samsung, според която корейският гигант ще достави 180 милиона OLED дисплеи в размер 5.28 и 6.46 инча за следващата година.

Както знаете, в момента Apple продава 4.7 и 5.5 инчови iPhone, а според слуховете се очаква през септември да пусне три модела, сред които iPhone 7s/7s Plus отново с 4.7 и 5.5 инчови LCD екрани и iPhone 8 с 5.8 инчов OLED дисплей.

Двете компании са подписали споразумение за неразкриване на информация относно общите условия на сделката, включително и размера на поръчаните панели, но слуховете гласят, че iPhone 9 ще предложи екран, който ще бъде малко по-малък от този на iPhone Plus моделите и още един, който ще е с по-голям дисплей от всички сматфони на компанията до момента. Въпреки, че докладът не потвърждава точните размери на бъдещите модели, можем да предположим, че теще са подобни на текущото поколение iPhone, но ще се простират от край до край върху предния им панел.

За съжаление докладът на The Bell не дава повече подробности, свързани с iPhone 9, но това е съвсем нормално, като се има предвид, че до премиерата му има повече от година. Сключването на сделката на този момент обаче, ще осигури нужното технологично време на Samsung да инвестира в своите заводи и поточни линии, за да може да подсигури нужните компоненти няколко месеца, преди премиерата на следващите модели iPhone, а Apple неве днъж се е доверявала на корейския гигант като доставчик, въпреки ожесточената конкуренция между тях на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This