Изберете Страница

Следващите модели iPhone ще са с 5.28 и 6.46 инчови дисплеи

Слуховете за iPhone 8 все още са в разгара си, но един доклад на The Bell вече хвърля поглед към условно наречения iPhone 9, чиято премиера ще е следващата година. Изданието се фокусира върху сделката между Apple и Samsung, според която корейският гигант ще достави 180 милиона OLED дисплеи в размер 5.28 и 6.46 инча за следващата година.

Както знаете, в момента Apple продава 4.7 и 5.5 инчови iPhone, а според слуховете се очаква през септември да пусне три модела, сред които iPhone 7s/7s Plus отново с 4.7 и 5.5 инчови LCD екрани и iPhone 8 с 5.8 инчов OLED дисплей.

Двете компании са подписали споразумение за неразкриване на информация относно общите условия на сделката, включително и размера на поръчаните панели, но слуховете гласят, че iPhone 9 ще предложи екран, който ще бъде малко по-малък от този на iPhone Plus моделите и още един, който ще е с по-голям дисплей от всички сматфони на компанията до момента. Въпреки, че докладът не потвърждава точните размери на бъдещите модели, можем да предположим, че теще са подобни на текущото поколение iPhone, но ще се простират от край до край върху предния им панел.

За съжаление докладът на The Bell не дава повече подробности, свързани с iPhone 9, но това е съвсем нормално, като се има предвид, че до премиерата му има повече от година. Сключването на сделката на този момент обаче, ще осигури нужното технологично време на Samsung да инвестира в своите заводи и поточни линии, за да може да подсигури нужните компоненти няколко месеца, преди премиерата на следващите модели iPhone, а Apple неве днъж се е доверявала на корейския гигант като доставчик, въпреки ожесточената конкуренция между тях на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This