Слуховете за iPhone 8 все още са в разгара си, но един доклад на The Bell вече хвърля поглед към условно наречения iPhone 9, чиято премиера ще е следващата година. Изданието се фокусира върху сделката между Apple и Samsung, според която корейският гигант ще достави 180 милиона OLED дисплеи в размер 5.28 и 6.46 инча за следващата година.

Както знаете, в момента Apple продава 4.7 и 5.5 инчови iPhone, а според слуховете се очаква през септември да пусне три модела, сред които iPhone 7s/7s Plus отново с 4.7 и 5.5 инчови LCD екрани и iPhone 8 с 5.8 инчов OLED дисплей.

Двете компании са подписали споразумение за неразкриване на информация относно общите условия на сделката, включително и размера на поръчаните панели, но слуховете гласят, че iPhone 9 ще предложи екран, който ще бъде малко по-малък от този на iPhone Plus моделите и още един, който ще е с по-голям дисплей от всички сматфони на компанията до момента. Въпреки, че докладът не потвърждава точните размери на бъдещите модели, можем да предположим, че теще са подобни на текущото поколение iPhone, но ще се простират от край до край върху предния им панел.

За съжаление докладът на The Bell не дава повече подробности, свързани с iPhone 9, но това е съвсем нормално, като се има предвид, че до премиерата му има повече от година. Сключването на сделката на този момент обаче, ще осигури нужното технологично време на Samsung да инвестира в своите заводи и поточни линии, за да може да подсигури нужните компоненти няколко месеца, преди премиерата на следващите модели iPhone, а Apple неве днъж се е доверявала на корейския гигант като доставчик, въпреки ожесточената конкуренция между тях на пазара.