Изберете страница

Следващите модели iPhone ще предложат камера над 12 мегапиксела

Всички очакваме с нетрпение събитието, на което Apple най-сетне ще разкрие десетия си юбилеен модел iPhone, както и да се нарича той, но компанията вече работи върху следващото поколение, което ще излезе през 2018 година. В тази връзка, един доклад от веригата за доставки на компоненти на компанията подсказва нова функция – камера, предлагаща резолюция над 12 мегапиксела.

Тайванският сайт Digitimes твърди, че Apple вече е направила поръчка за модули за камера с по-висока разделителна способност, а оставащите едва няколко дни до премиерата на тазгодишните модели, изключват употребата им в тях.

Гигантът ще използва производствения капацитет за модули над 12 мегапиксела във фабриката на Largan Precision в централен Тайван, която е специализирана именно в изработката на модули за лещи на смартфони. Според доклада, тя отговаря на изискванията и за минимална цена на Apple. Всъщност новият завод в Тайчунг е проектиран да посрещне месечен производствен капацитет от 600 милиона модула, надвишаващ 6 пъти сегашните възможности на Largan и ще започне производството през октомври тази година. В доклада се посочва още, че първоначално то ще бъде с по-малък обем и ще се увеличи през последното тримесечие.

Разбира се тези модули може да се предназначени и за iPad, но както знаем, Apple почти винаги въвежда новите си технологии първо в iPhone.

До сега компанията избягваше да играе мегапикселовата игра, наложена от останалите производители, оставайки доста под спецификациите, предлагани в някои от Android устройствата и с основателна причина. Докато по-високата разделителна способност звучи добре на хартия, то увеличаването на пикселите в сензор със същия размер, може в действителност да доведе до влошаване на качеството на изображението, особено при слаба осветеност. Сензорите с малка плътност са ключът към най-доброто качество, а iPhone разчита на комбинацията от скромни цифри що се отнася до мегапикселите и сензори, по-големи от средните за смартфони. Една от възможностите е, че Apple планира да монтира още по-големи сензори в бъдещите си смартфони, въпреки че пространството е ограничено.

Largan отказа да коментира обявената от компанията поръчка, но главният й изпълнителен директор Лин Ен Пинг потвърди, че новата фабрика ще бъде фокусирана върху модули за камера с двойни или множество обективи, голяма апертура и 3D сензори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This