Изберете страница

Следващите модели iPhone ще предложат камера над 12 мегапиксела

Всички очакваме с нетрпение събитието, на което Apple най-сетне ще разкрие десетия си юбилеен модел iPhone, както и да се нарича той, но компанията вече работи върху следващото поколение, което ще излезе през 2018 година. В тази връзка, един доклад от веригата за доставки на компоненти на компанията подсказва нова функция – камера, предлагаща резолюция над 12 мегапиксела.

Тайванският сайт Digitimes твърди, че Apple вече е направила поръчка за модули за камера с по-висока разделителна способност, а оставащите едва няколко дни до премиерата на тазгодишните модели, изключват употребата им в тях.

Гигантът ще използва производствения капацитет за модули над 12 мегапиксела във фабриката на Largan Precision в централен Тайван, която е специализирана именно в изработката на модули за лещи на смартфони. Според доклада, тя отговаря на изискванията и за минимална цена на Apple. Всъщност новият завод в Тайчунг е проектиран да посрещне месечен производствен капацитет от 600 милиона модула, надвишаващ 6 пъти сегашните възможности на Largan и ще започне производството през октомври тази година. В доклада се посочва още, че първоначално то ще бъде с по-малък обем и ще се увеличи през последното тримесечие.

Разбира се тези модули може да се предназначени и за iPad, но както знаем, Apple почти винаги въвежда новите си технологии първо в iPhone.

До сега компанията избягваше да играе мегапикселовата игра, наложена от останалите производители, оставайки доста под спецификациите, предлагани в някои от Android устройствата и с основателна причина. Докато по-високата разделителна способност звучи добре на хартия, то увеличаването на пикселите в сензор със същия размер, може в действителност да доведе до влошаване на качеството на изображението, особено при слаба осветеност. Сензорите с малка плътност са ключът към най-доброто качество, а iPhone разчита на комбинацията от скромни цифри що се отнася до мегапикселите и сензори, по-големи от средните за смартфони. Една от възможностите е, че Apple планира да монтира още по-големи сензори в бъдещите си смартфони, въпреки че пространството е ограничено.

Largan отказа да коментира обявената от компанията поръчка, но главният й изпълнителен директор Лин Ен Пинг потвърди, че новата фабрика ще бъде фокусирана върху модули за камера с двойни или множество обективи, голяма апертура и 3D сензори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This