Изберете страница

Следващите модели iPhone ще използват нова комбинация от технологии за антената

Надеждният анализатор Минг-Чи Куо публикува новите си бележки към инвеститорите, в които набляга на технологията за антените на iPhone. Куо прогнозира, че Apple ще се отдалечи от т.нар. Liquid Crystal Polymer, насочвайки се към нова комбинация от Modified PI технологии. Според анализатора компанията има няколко причина да направи тази промяна, като едната е по-ниската договорна цена на материалите, втората е по-трудното въвеждане на нови доставчици на LCP компоненти, поради сложния производствен процес.

Освен това Куо посочва, че LCP е по-крехка от алтернативите си и по този начин има проблеми с доходността и подобряването на скоростта на производство. Що се отнася до Modified PI антените, анализаторът посочва, че производителността им може да е „толкова добра, колкото на LCP, благодарение на подобрената формула на флуорида“.

Според прогнозите на Куо, следващите модели iPhone, които ще видим през 2019 година, ще имат четири MPI и две LCP антени, докато понастоящем iPhone Xs/Xs Max/Xr са оборудвани с шест LCP антени. Броят на доставчиците на новите компоненти ще е общо пет, което ще даде възможност на Apple да спечели най-добри цени, а LCP антените, които ще се използват в тези модели, ще се доставят изключително от японския контрагент.

За обикновения потребител тази промяна не изглежда революционна, но Куо твърди, че както LCP, така и MPI антените ще бъдет включени в разработката на 5G технологията, а докато първите традиционно предлагат предимства в области като постоянно представяне и ниска загуба, то вторите се смятат за наваксващи.

Както може би помните, по-рано този месец анализаторът прогнозира, че следващите модели iPhone ще имат подобрена Face ID, както и появата на нови модели iPad през 2020 година. Разбира се това са само предположения, макар и от толкова известен и уважаван източник, така че ще трябва да изчакаме следващата година, за да разберем какво ще се случи с устройствата на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This