Изберете Страница

Следващите модели iPhone ще използват нова комбинация от технологии за антената

Надеждният анализатор Минг-Чи Куо публикува новите си бележки към инвеститорите, в които набляга на технологията за антените на iPhone. Куо прогнозира, че Apple ще се отдалечи от т.нар. Liquid Crystal Polymer, насочвайки се към нова комбинация от Modified PI технологии. Според анализатора компанията има няколко причина да направи тази промяна, като едната е по-ниската договорна цена на материалите, втората е по-трудното въвеждане на нови доставчици на LCP компоненти, поради сложния производствен процес.

Освен това Куо посочва, че LCP е по-крехка от алтернативите си и по този начин има проблеми с доходността и подобряването на скоростта на производство. Що се отнася до Modified PI антените, анализаторът посочва, че производителността им може да е „толкова добра, колкото на LCP, благодарение на подобрената формула на флуорида“.

Според прогнозите на Куо, следващите модели iPhone, които ще видим през 2019 година, ще имат четири MPI и две LCP антени, докато понастоящем iPhone Xs/Xs Max/Xr са оборудвани с шест LCP антени. Броят на доставчиците на новите компоненти ще е общо пет, което ще даде възможност на Apple да спечели най-добри цени, а LCP антените, които ще се използват в тези модели, ще се доставят изключително от японския контрагент.

За обикновения потребител тази промяна не изглежда революционна, но Куо твърди, че както LCP, така и MPI антените ще бъдет включени в разработката на 5G технологията, а докато първите традиционно предлагат предимства в области като постоянно представяне и ниска загуба, то вторите се смятат за наваксващи.

Както може би помните, по-рано този месец анализаторът прогнозира, че следващите модели iPhone ще имат подобрена Face ID, както и появата на нови модели iPad през 2020 година. Разбира се това са само предположения, макар и от толкова известен и уважаван източник, така че ще трябва да изчакаме следващата година, за да разберем какво ще се случи с устройствата на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар