Изберете Страница

Следващите модели iPhone ще използват нова комбинация от технологии за антената

Надеждният анализатор Минг-Чи Куо публикува новите си бележки към инвеститорите, в които набляга на технологията за антените на iPhone. Куо прогнозира, че Apple ще се отдалечи от т.нар. Liquid Crystal Polymer, насочвайки се към нова комбинация от Modified PI технологии. Според анализатора компанията има няколко причина да направи тази промяна, като едната е по-ниската договорна цена на материалите, втората е по-трудното въвеждане на нови доставчици на LCP компоненти, поради сложния производствен процес.

Освен това Куо посочва, че LCP е по-крехка от алтернативите си и по този начин има проблеми с доходността и подобряването на скоростта на производство. Що се отнася до Modified PI антените, анализаторът посочва, че производителността им може да е „толкова добра, колкото на LCP, благодарение на подобрената формула на флуорида“.

Според прогнозите на Куо, следващите модели iPhone, които ще видим през 2019 година, ще имат четири MPI и две LCP антени, докато понастоящем iPhone Xs/Xs Max/Xr са оборудвани с шест LCP антени. Броят на доставчиците на новите компоненти ще е общо пет, което ще даде възможност на Apple да спечели най-добри цени, а LCP антените, които ще се използват в тези модели, ще се доставят изключително от японския контрагент.

За обикновения потребител тази промяна не изглежда революционна, но Куо твърди, че както LCP, така и MPI антените ще бъдет включени в разработката на 5G технологията, а докато първите традиционно предлагат предимства в области като постоянно представяне и ниска загуба, то вторите се смятат за наваксващи.

Както може би помните, по-рано този месец анализаторът прогнозира, че следващите модели iPhone ще имат подобрена Face ID, както и появата на нови модели iPad през 2020 година. Разбира се това са само предположения, макар и от толкова известен и уважаван източник, така че ще трябва да изчакаме следващата година, за да разберем какво ще се случи с устройствата на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This