Надеждният анализатор Минг-Чи Куо публикува новите си бележки към инвеститорите, в които набляга на технологията за антените на iPhone. Куо прогнозира, че Apple ще се отдалечи от т.нар. Liquid Crystal Polymer, насочвайки се към нова комбинация от Modified PI технологии. Според анализатора компанията има няколко причина да направи тази промяна, като едната е по-ниската договорна цена на материалите, втората е по-трудното въвеждане на нови доставчици на LCP компоненти, поради сложния производствен процес.

Освен това Куо посочва, че LCP е по-крехка от алтернативите си и по този начин има проблеми с доходността и подобряването на скоростта на производство. Що се отнася до Modified PI антените, анализаторът посочва, че производителността им може да е „толкова добра, колкото на LCP, благодарение на подобрената формула на флуорида“.

Според прогнозите на Куо, следващите модели iPhone, които ще видим през 2019 година, ще имат четири MPI и две LCP антени, докато понастоящем iPhone Xs/Xs Max/Xr са оборудвани с шест LCP антени. Броят на доставчиците на новите компоненти ще е общо пет, което ще даде възможност на Apple да спечели най-добри цени, а LCP антените, които ще се използват в тези модели, ще се доставят изключително от японския контрагент.

За обикновения потребител тази промяна не изглежда революционна, но Куо твърди, че както LCP, така и MPI антените ще бъдет включени в разработката на 5G технологията, а докато първите традиционно предлагат предимства в области като постоянно представяне и ниска загуба, то вторите се смятат за наваксващи.

Както може би помните, по-рано този месец анализаторът прогнозира, че следващите модели iPhone ще имат подобрена Face ID, както и появата на нови модели iPad през 2020 година. Разбира се това са само предположения, макар и от толкова известен и уважаван източник, така че ще трябва да изчакаме следващата година, за да разберем какво ще се случи с устройствата на Apple.