Изберете страница

Следващите модели iPhone ще използват нова комбинация от технологии за антената

Надеждният анализатор Минг-Чи Куо публикува новите си бележки към инвеститорите, в които набляга на технологията за антените на iPhone. Куо прогнозира, че Apple ще се отдалечи от т.нар. Liquid Crystal Polymer, насочвайки се към нова комбинация от Modified PI технологии. Според анализатора компанията има няколко причина да направи тази промяна, като едната е по-ниската договорна цена на материалите, втората е по-трудното въвеждане на нови доставчици на LCP компоненти, поради сложния производствен процес.

Освен това Куо посочва, че LCP е по-крехка от алтернативите си и по този начин има проблеми с доходността и подобряването на скоростта на производство. Що се отнася до Modified PI антените, анализаторът посочва, че производителността им може да е „толкова добра, колкото на LCP, благодарение на подобрената формула на флуорида“.

Според прогнозите на Куо, следващите модели iPhone, които ще видим през 2019 година, ще имат четири MPI и две LCP антени, докато понастоящем iPhone Xs/Xs Max/Xr са оборудвани с шест LCP антени. Броят на доставчиците на новите компоненти ще е общо пет, което ще даде възможност на Apple да спечели най-добри цени, а LCP антените, които ще се използват в тези модели, ще се доставят изключително от японския контрагент.

За обикновения потребител тази промяна не изглежда революционна, но Куо твърди, че както LCP, така и MPI антените ще бъдет включени в разработката на 5G технологията, а докато първите традиционно предлагат предимства в области като постоянно представяне и ниска загуба, то вторите се смятат за наваксващи.

Както може би помните, по-рано този месец анализаторът прогнозира, че следващите модели iPhone ще имат подобрена Face ID, както и появата на нови модели iPad през 2020 година. Разбира се това са само предположения, макар и от толкова известен и уважаван източник, така че ще трябва да изчакаме следващата година, за да разберем какво ще се случи с устройствата на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This