Както обикновено, феновете на Apple очакват голям ъпгрейд на хардуера в следващите две години, а последните доклади предполагат, че това ще се случи наистина.

Позовавайки се на изследователските бережки на анализатора от Deutche Securities, Джулиан Лу, Daily News твърди, че водещият модел iPhone през следващата година, ще бъде първият, който разполага с тройна камера, подобна на тази на Huawei P20 Pro.

Това ще даде възможност за разширено 3D наблюдение и стереоскопично виждане, като два сензора ще заснемат обектите от различни ъгли, а след това чрез треангулация, ще може да се определи разстоянието до тях. Според същия доклад, iPhone 2019 ще разполага и с 3D задна камера, кото ще се използа за добавена реалност. Лу очаква още третата леща да има по-голямо фокусно разстояние, което ще даде възможност за увеличаване на възможностите за приближение на задната камера и ще позволи на собствениците на телефона до 3х увеличение, без загуба на качество на изображението. Само за сравнение, iPhone X и iPhone 8 достигат максимално оптично увеличение 2х.

Все пак нека видим първо какво ни е приготвила компанията за тази година, а следващата безспорно ще е интересна.