Случвало ли ви се е да се опитвате да преместите някоя икона в папка, но все да пропускате, или папката да се отмества, докато се мъчите да поставите приложението в нея, или пък да преминава на съседния екран, защото е прекаелно близо до ръба? Да, т.нар. „Jiggly mode” в iOS е емблематичен, но може да бъде и много дразнещ. Разбира се има трик, при който имате възможност просто да докоснете и задържите иконата, която се опитвате да преместите с един пръст и след това да докоснете папката с другия, при което тя ще се отвори и вече можете да поставите приложението, но има и още хитрости, които са особено полезни в тези случаи.

Концепцията за използване на две ръце при придвижване на иконите отваря куп възможности, които несъмнено ще улеснят живота ви. Например, докато държите иконата с един пръст, можете също така да прекарате другия пръст между началните екрани, вместо да се опитвате да задържите курсура в края на дисплея. Можете също да докоснете, за да отворите папка и след това да плъзнете между страниците в нея. А най-ефектният трик, който може би нямате представа, че съществува беше публикуван наскоро от FinerTech и наистина е полезен. С две думи можете да докоснете допълнителин икони на приложения, докато държите пръст върху първото, което ще ви позволи да ги преместите едновременно, като те ще си останат в същата последователност, когато ги поставите на началния екран, или в някоя папка. Ето как става това:

Докоснете и задръжте върху приложението, за да влезете в Jiggly Mode, преместете го само малко, за да подготвите системата за следващата стъпка, с втория пръст докоснете друго приложение, сякаш искате да го отворите, без да натискате или движите, това можете да повторите с толкова приложения, колкото искате да преместите едновременно, след което го придвижете и пуснете на определеното място. Това е – лесно, удобно и несъмнено много полезно!