Изберете Страница

Скандалът с Note 7, може да повлияе на ключова функция в iPhone 8

Слуховете разкриват различни, любопитни подробности за бъдещия iPhone 8, но всъщност ги обединява това, че никой от източниците им не го е виждал на живо. Очаква се десетия юбилеен модел на емблематичния смартфон да разполага с напълно обновен дизайн, OLED дисплей от край до край, стъклен корпус и възможност за безжично зареждане, а добре познатият ни хоум бутон да си отида безвъзвратно, заменен от нова технология за 3D лазерно базирано разпознаване на лицето.

Според най-упоритите твърдения, iPhone 8 физически няма да се различава като размери от своя 4.7 инчов предшественик, но батерията му ще е с по-голям капацитет и възможност за безжично зареждане. Нов доклад обаче предсказва, че проблемите със самозапалващата се батерия на Galaxy Note 7, заради които той беше спрян от производство и изтеглен от търговската мрежа, може би ще попречат на Apple да използва именно тази опция в новия си флагман. Компанията от две години работи с Broadcom по собствена система за безжично зареждане, твърди анализаторът от JP Morgan, Харлан Сър, но може би ще се въздържи от предлагането му и в тазгодишния си модел iPhone, заради скандала, който се разрази с Note 7 и направи потребителите много чувствителни на тема батерия.

Samsung обяви, че именно дефектни батерии са станали причина за прегряването и запалването на множество бройки Note 7, като не посочи дословно безжичното зареждане като фактор, но тази възможност не трябва да бъде пренебрегвана и точно заради това, Apple може би ще му обърне по-сериозно внимание, преди да го предложи на своите фенове. В доклада няма подробности около самата технология, върху която работи гигантът, но множество слухове предсказваха възможност за отдалечено презареждане, без да е задължително телефонът да е поставен на подложката. Странното е, че Сър до някъде си противоречи в собствените си твърдения, като отбелязва, че „стъкления заден панел е много благоприятен за безжично зареждане, тъй като намалява диференциацията на сигнала, в сравнение с металния корпус и е ъзможно е Apple да добави нови характеристики, като бързо или удължено зареждане“.

По-ранни доклади намекваха, че стартъпът Energous, който е специализиран именно в отдалеченото зареждане, ще предостави технологията на Apple и тя ще дебютира в новия iPhone 8, но компанията запазих мълчание по въпроса, въпреки че се присъедини към Wireless Power Consortium миналата седмица, което подхрани спекулациите в тази посока.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This