Изберете страница

Скандалът с Note 7, може да повлияе на ключова функция в iPhone 8

Слуховете разкриват различни, любопитни подробности за бъдещия iPhone 8, но всъщност ги обединява това, че никой от източниците им не го е виждал на живо. Очаква се десетия юбилеен модел на емблематичния смартфон да разполага с напълно обновен дизайн, OLED дисплей от край до край, стъклен корпус и възможност за безжично зареждане, а добре познатият ни хоум бутон да си отида безвъзвратно, заменен от нова технология за 3D лазерно базирано разпознаване на лицето.

Според най-упоритите твърдения, iPhone 8 физически няма да се различава като размери от своя 4.7 инчов предшественик, но батерията му ще е с по-голям капацитет и възможност за безжично зареждане. Нов доклад обаче предсказва, че проблемите със самозапалващата се батерия на Galaxy Note 7, заради които той беше спрян от производство и изтеглен от търговската мрежа, може би ще попречат на Apple да използва именно тази опция в новия си флагман. Компанията от две години работи с Broadcom по собствена система за безжично зареждане, твърди анализаторът от JP Morgan, Харлан Сър, но може би ще се въздържи от предлагането му и в тазгодишния си модел iPhone, заради скандала, който се разрази с Note 7 и направи потребителите много чувствителни на тема батерия.

Samsung обяви, че именно дефектни батерии са станали причина за прегряването и запалването на множество бройки Note 7, като не посочи дословно безжичното зареждане като фактор, но тази възможност не трябва да бъде пренебрегвана и точно заради това, Apple може би ще му обърне по-сериозно внимание, преди да го предложи на своите фенове. В доклада няма подробности около самата технология, върху която работи гигантът, но множество слухове предсказваха възможност за отдалечено презареждане, без да е задължително телефонът да е поставен на подложката. Странното е, че Сър до някъде си противоречи в собствените си твърдения, като отбелязва, че „стъкления заден панел е много благоприятен за безжично зареждане, тъй като намалява диференциацията на сигнала, в сравнение с металния корпус и е ъзможно е Apple да добави нови характеристики, като бързо или удължено зареждане“.

По-ранни доклади намекваха, че стартъпът Energous, който е специализиран именно в отдалеченото зареждане, ще предостави технологията на Apple и тя ще дебютира в новия iPhone 8, но компанията запазих мълчание по въпроса, въпреки че се присъедини към Wireless Power Consortium миналата седмица, което подхрани спекулациите в тази посока.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This