Изберете Страница

Системата за лицево разпознаване на iPhone 8 ще работи за части от секундата

Нов доклад от далечна Азия за създаденият от Samsung OLED дисплей за iPhone 8 твърди, че системата за разпознаване на лица, използвана в телефона, ще реагира в рамките на милионни части от секундата.

Както вече знаете, част от слуховете напоследък посочват, че Apple ще изостави Touch ID в полза на лицевото разпознаване, като метод за отключване и оторизация в десетия си юбилеен модел iPhone. Това разбира се предизвика известно притеснение, тъй като около нея все още има хиляди въпроси. Един от тях е как ще се използва тя за оторизация при плащане чрез Apple Pay, когато телефонът е поставен почти хоризонталон над терминала? Оказва се обаче, че лицевото разпознаване, разработено от Apple ще работи и в такава ситуация, като позволява идентифицирането на потребителя, дори и устройството да е поставено върху плота. Следващата въпросителна естествено е свързана със скоростта на реакция на сензора и именно на нея отговаря новия доклад на Korea Herald. Според публикацията, новият скенер за лицево разпознаване с 3D сензори може да сканира в дълбочина лицето в рамките ва милионни части от секундата. Изданието не посочва източника на тази информация, но след като в същия доклад се споменава OLED панела, разработен от Samsung за iPhone 8, не е много трудно да се досетим кой е той. Въпреки, че корейският гигант не е създал самата система за идентификация, той би трябвало да има пълната информация за нея, след като работи върху дисплея на устройството.

Очаква се също, че системата ще използва инфрачервена връзка, за да работи правилно и при слаба осветеност. Технологията за наблюдаване в дълбочина, обикновено наричана „структурирана светлина“, разпръсква хиляди малки инфрачервени точки срещу съответния обект и чрез прочитане на изкривяването в това поле от точки, анализира информацията и прецизира дълбочината. Камерата на телефона може да „види“ инфрачервената светлина, а хората не и по този начин, системата ще позволява отключване на устройството дори и при пълна тъмнина.

Тази иновативна технология обаче, няма да остане за дълго привилегия на iPhone, тъй като Qualcomm твърди, че следващата година ще предостави подобна система и за Android устройствата, използващи нейните чипове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This