Изберете страница

Серията iPhone 13 ще предложи опция за съхранение 1ТВ и LiDAR за всички модели

Новото поколение iPhone 13 на Apple може да включва някои модели с опция за съхранение 1ТВ, като iPhone 13 Pro и 13 Pro Max, а всички устройства ще са оборудвани и LiDAR, твърди анализаторът Даниел Айвс в бележките си към инвеститорите.

Всъщност Айвс още през март обяви, че iPhone 13 ще включва опция за съхранение до 1ТВ, а преди това Джон Просър беше предсказал същата възможност, която ще направи смартфона по-равностоен на iPad Pro, който се предлага в конфигурации от 1ТВ и 2ТВ.

С iPhone 12 миналата година Apple представи ProRaw, нов формат, който комбинира RAW изображения с processingiPhone обработка. ProRaw файловете могат да бъдат между 10 и 12 пъти по-големи от типичните HEIF или JPEG. За по-професионалните потребители, използващи iPhone, перспективата за 1ТВ съхранение е привлекателна.

Айвс потвърждава и съобщението на Wedbush, че всички модели iPhone 13 ще имат сензори LiDAR, въпреки че приложението им все още е доста ограничено. Те се използват само при снимки на слаба осветеност и за AR. Apple обаче се фокусира все повече върху AR през последните години, което може би прави логично наличието на LiDAR във всички нови модели iPhone.

Минг-Чи Куо обаче вярва, че сензорът LiDAR ще остане ексклузивен за iPhone 13 Pro и 13 Pro Max. В същата бележка Айвс прогнозира още и, че Apple планира да обяви преработения 14 и 16 инчов MacBook Pro със собствения чип на Apple, по време на WWDC 2021. До тогава остават само няколко дни, така че скоро ще разберем дали това е така.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This