Може би ще е до някъде несправедливо да обявим iOS 11 за най-бъгавата и разочароваща версия на операционната система на Apple, тъй като компанията известна със своето внимание към детайлите и фокус върху стабилността, със сигурност полага големи усилия да предложи безупречна актуализация, но все пак това е софтуер, който е предназначен за нарастващ брой модели смартфони и таблети и няма как всичко да е перфектно от първия път.

Въпреки внимателната подготовка и многото на брой бета версии обаче, необичайно ниския брой на устройствата, на които iOS 11 е инсталирана седем седмици, след пускането си – 52%, говори много. Само за сравнение iOS 10 беше на 54% от съвместимите устройства в началото на октомври миналата година и на 60% месец по-късно, а разликата между датите на премиерите на двете версии е само около седмица по-рано, в полза на по-старата.

Въпреки, че говорим за над 50% от активните устройства на компанията, които вече използват най-новата версия на операционната система, потребителите продължават да се оплакват от скъсен живот на батерията и различни дразнещи бъгове, което може би трябва да накара Apple сериозно да се замисли какво повече дават по-старите версии на потребителите, за да имат съответно 38% и 10% и какво липсва на iOS 11, за да достави тя истинско удоволствие на феновете? Разбира се, ако сравняваме с положението в противниковия лагер, където разпространението на най-новата вресия на Android се изразява в едноцифрени числа, нещата изглеждат по съвсем различен начин, но все пак ние феновете на Apple сме свикнали с качеството и удобството на редовните ъпдейти и със сигурност имаме високи изисквания към операционната система. Въпросът е дали iOS 11 отговаря на тях?