Няколко сайта през последните дни отразиха прогноза на китайски анализатор за сгъваем iPhone с поддръжка на Apple Pencil, който ще пристигне през 2023 година.

Китайската аналитична компания EqualOcean съобщи, че първият сгъваем модел iPhone може да добави и поддръжка на Apple Pencil. Освен това компанията твърди, че той ще има 7.3 до 7.6 инчов OLED дисплей и може да стартира през 2023 година.

Това твърдение обаче, просто отразява част от слуховете до момента, без да добавя нищо ново. Apple има множество подадени патенти за сгъваем телефон. Един от тях се занимава с предотвратяването на проблемите при многократното сгъване на панела, друг разглежда възможните решения за батерията. Ясно е, че компанията ексепиментира със сгъваем модел и в даден момент ще го пусне на пазара, поне за да оцени реакцията на потребителите и търсенето.

В края на миналата годани слуховете сочеха, че Foxconn вече прави проби на тестови бройки, а Bloomberg потвърди тази информация миналия месец. Плановете за пускане на пазара на сгъваем iPhone обаче, все още са забулени в мистерия, а друг източник твърди, че Apple все още няма функционално устройство, което означава, че прототипите все още са в ранен етап на разработка и може никога да не видят бял свят.

Идеята за поддръжка на стилус изглежда добра, но дали тя ще се материализира, все още не е ясно.