Изберете Страница

Светът полудя по китайското фото приложение Meitu

Това приложение е налично в Китай още от 2008 година, но се появи на американския пазар в началото на този януари и бързо се превърна в любимо на над 430 милиона потребители.

Темповете, с които настъпва на пазара са наистина впечатляващи – инсталирано е на над 1.1 милиарда устройства и е генерирало над 6 милиарда снимки, а активните му потребители вече са 456 милиона от цял свят. Може би вече сте срещали преработени с него фотоси в социалните мрежи, защото Meitu е безплатно и наистина работи леко и бързо, което го направи конкурент дори на Prisma.

Какво представлява Meitu?

Безплатно приложение за редакция на снимки, налично както за iOS, така и за Android, което разпознава лицата и използва добавена раелност, за да ги съчетае с виртуален изглед, така че изображенията да станат наистина магически.

С него можете да придадете на селфитата си ръчно изрисуван поглед и да го използвате вместо Photoshop, за да разкрасите лицето си. Разбира се се усеща влиянието на аниме – големи очи, тънка челюст и изразителен поглед, но това придава магнетичен вид на вашите снимки.

Как работи Meitu?

Приложението разполага с набор от основни инструменти като автоматично подобрение, рамки, стикери, текст, размазване и „вълшебна четка за красота“. Можете да използвате камерата, за да направите своето селфи на момента, или да изберете такова от галерията, след което да изберете един от филтрите, като можете да приложите такъв, който да ви подмлади, да приложи слънчеви ефекти, или просто да изчистите дефектите на лицето си и да заличите бръчките. След това имате избор от различни рамки, стикери и текст, които да добавите, ако искате.

Интересна е функцията ръчно рисуване, където можете да изберете различни филтри за красота и след това да приложите един от шестте ефекта, които ще променят формата на лицето ви, големината на очите, текстурата на косата и ще оцветят снимката в подходящ нюанс. Крайният резултат винаги е очароватене със силен привкус на аниме.

Има възможност да напарвите и колаж от няколко снимки, като използвате различни шаблони и декорации.

Ако просто искате да изглеждате по-красиви на снимката, изберете Auto Beauty, а стикери и ефекти в клиповете си, можете да добавите с отделно приложение Meipei.

Но колкото и да се опитваме да опишем ефектите от използването на Meitu, няма как да ви разкажем всичко, просто трябва да го пробвате и ви гарантираме, че ще останете доволни от резултатите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.0.2

Apple пусна iOS 16.0.2

Apple пусна iOS 16.0.2 с корекции на редица грешки, с които собствениците на iPhone 14 се сблъскват тепърва. Ъпдейтът пристига само две седмици след дебюта на iOS 16 и почти веднага след iOS 16.0.1, която беше достъпна само за новите модели от серията iPhone 14 в деня...

Новата функция за тактилна обратна връзка на клавиатурата в iOS 16, може да повлияе на живота на батерията

Новата функция за тактилна обратна връзка на клавиатурата в iOS 16, може да повлияе на живота на батерията

Преди доста години, когато си взех първия iPhone, единственото нещо, което ми липсваше в него беше тактилната обратна връзка на клавиатурата. Това е леката вибрация, която се усеща при натискане на бутон и помага на пишещия бързо лесно да усети, че го е натиснал. Сега...

Слух: iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена

Слух: iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена

Според слуховете, след дебюта на Apple Watch Ultra, следващата година iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена. Тази версия се подкрепя от LeaksApplePro, който пише в Twitter...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This