Изберете страница

Светът полудя по китайското фото приложение Meitu

Това приложение е налично в Китай още от 2008 година, но се появи на американския пазар в началото на този януари и бързо се превърна в любимо на над 430 милиона потребители.

Темповете, с които настъпва на пазара са наистина впечатляващи – инсталирано е на над 1.1 милиарда устройства и е генерирало над 6 милиарда снимки, а активните му потребители вече са 456 милиона от цял свят. Може би вече сте срещали преработени с него фотоси в социалните мрежи, защото Meitu е безплатно и наистина работи леко и бързо, което го направи конкурент дори на Prisma.

Какво представлява Meitu?

Безплатно приложение за редакция на снимки, налично както за iOS, така и за Android, което разпознава лицата и използва добавена раелност, за да ги съчетае с виртуален изглед, така че изображенията да станат наистина магически.

С него можете да придадете на селфитата си ръчно изрисуван поглед и да го използвате вместо Photoshop, за да разкрасите лицето си. Разбира се се усеща влиянието на аниме – големи очи, тънка челюст и изразителен поглед, но това придава магнетичен вид на вашите снимки.

Как работи Meitu?

Приложението разполага с набор от основни инструменти като автоматично подобрение, рамки, стикери, текст, размазване и „вълшебна четка за красота“. Можете да използвате камерата, за да направите своето селфи на момента, или да изберете такова от галерията, след което да изберете един от филтрите, като можете да приложите такъв, който да ви подмлади, да приложи слънчеви ефекти, или просто да изчистите дефектите на лицето си и да заличите бръчките. След това имате избор от различни рамки, стикери и текст, които да добавите, ако искате.

Интересна е функцията ръчно рисуване, където можете да изберете различни филтри за красота и след това да приложите един от шестте ефекта, които ще променят формата на лицето ви, големината на очите, текстурата на косата и ще оцветят снимката в подходящ нюанс. Крайният резултат винаги е очароватене със силен привкус на аниме.

Има възможност да напарвите и колаж от няколко снимки, като използвате различни шаблони и декорации.

Ако просто искате да изглеждате по-красиви на снимката, изберете Auto Beauty, а стикери и ефекти в клиповете си, можете да добавите с отделно приложение Meipei.

Но колкото и да се опитваме да опишем ефектите от използването на Meitu, няма как да ви разкажем всичко, просто трябва да го пробвате и ви гарантираме, че ще останете доволни от резултатите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This