Изберете Страница

Светът полудя по китайското фото приложение Meitu

Това приложение е налично в Китай още от 2008 година, но се появи на американския пазар в началото на този януари и бързо се превърна в любимо на над 430 милиона потребители.

Темповете, с които настъпва на пазара са наистина впечатляващи – инсталирано е на над 1.1 милиарда устройства и е генерирало над 6 милиарда снимки, а активните му потребители вече са 456 милиона от цял свят. Може би вече сте срещали преработени с него фотоси в социалните мрежи, защото Meitu е безплатно и наистина работи леко и бързо, което го направи конкурент дори на Prisma.

Какво представлява Meitu?

Безплатно приложение за редакция на снимки, налично както за iOS, така и за Android, което разпознава лицата и използва добавена раелност, за да ги съчетае с виртуален изглед, така че изображенията да станат наистина магически.

С него можете да придадете на селфитата си ръчно изрисуван поглед и да го използвате вместо Photoshop, за да разкрасите лицето си. Разбира се се усеща влиянието на аниме – големи очи, тънка челюст и изразителен поглед, но това придава магнетичен вид на вашите снимки.

Как работи Meitu?

Приложението разполага с набор от основни инструменти като автоматично подобрение, рамки, стикери, текст, размазване и „вълшебна четка за красота“. Можете да използвате камерата, за да направите своето селфи на момента, или да изберете такова от галерията, след което да изберете един от филтрите, като можете да приложите такъв, който да ви подмлади, да приложи слънчеви ефекти, или просто да изчистите дефектите на лицето си и да заличите бръчките. След това имате избор от различни рамки, стикери и текст, които да добавите, ако искате.

Интересна е функцията ръчно рисуване, където можете да изберете различни филтри за красота и след това да приложите един от шестте ефекта, които ще променят формата на лицето ви, големината на очите, текстурата на косата и ще оцветят снимката в подходящ нюанс. Крайният резултат винаги е очароватене със силен привкус на аниме.

Има възможност да напарвите и колаж от няколко снимки, като използвате различни шаблони и декорации.

Ако просто искате да изглеждате по-красиви на снимката, изберете Auto Beauty, а стикери и ефекти в клиповете си, можете да добавите с отделно приложение Meipei.

Но колкото и да се опитваме да опишем ефектите от използването на Meitu, няма как да ви разкажем всичко, просто трябва да го пробвате и ви гарантираме, че ще останете доволни от резултатите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro, твърдят анализаторите Блейн Къртис и Том O'Мали. Те не уточняват дали функцията ще е достъпна за всички модели в серията или ще остане ексклузивна за Pro. Apple вече добави поддръжка на WiFi 6E в най-новите 11”...

Apple може би се кани да пусне нови цветови опции за AirPods Max

Apple може би се кани да пусне нови цветови опции за AirPods Max

Популярните слушалки AirPods Max на Apple са изправени пред редица ограничения на доставките. Според прогнозите на сайта на компанията, недостигът изглежда засяга всичките пет цветови варианта, а направените към момента поръчки може да пристигнат някъде между 7 и 14...

Очилата за смесена реалност на Apple ще предложат интерфейс, подобен на iOS, усъвършенствано проследяване на ръцете и ще работят като втори дисплей за Mac

Очилата за смесена реалност на Apple ще предложат интерфейс, подобен на iOS, усъвършенствано проследяване на ръцете и ще работят като втори дисплей за Mac

Слуховете, че AR/VR очилата, върху които Apple работи, ще бъдат пуснати тази година, стават все по-настойчиви. Сега Bloomberg сподели малко информация за техния интерфейс, приложения и начин на работа. Очаква се очилата да имат интерфейс, подобен на iOS, който ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This