Изберете Страница

Светът полудя по китайското фото приложение Meitu

Това приложение е налично в Китай още от 2008 година, но се появи на американския пазар в началото на този януари и бързо се превърна в любимо на над 430 милиона потребители.

Темповете, с които настъпва на пазара са наистина впечатляващи – инсталирано е на над 1.1 милиарда устройства и е генерирало над 6 милиарда снимки, а активните му потребители вече са 456 милиона от цял свят. Може би вече сте срещали преработени с него фотоси в социалните мрежи, защото Meitu е безплатно и наистина работи леко и бързо, което го направи конкурент дори на Prisma.

Какво представлява Meitu?

Безплатно приложение за редакция на снимки, налично както за iOS, така и за Android, което разпознава лицата и използва добавена раелност, за да ги съчетае с виртуален изглед, така че изображенията да станат наистина магически.

С него можете да придадете на селфитата си ръчно изрисуван поглед и да го използвате вместо Photoshop, за да разкрасите лицето си. Разбира се се усеща влиянието на аниме – големи очи, тънка челюст и изразителен поглед, но това придава магнетичен вид на вашите снимки.

Как работи Meitu?

Приложението разполага с набор от основни инструменти като автоматично подобрение, рамки, стикери, текст, размазване и „вълшебна четка за красота“. Можете да използвате камерата, за да направите своето селфи на момента, или да изберете такова от галерията, след което да изберете един от филтрите, като можете да приложите такъв, който да ви подмлади, да приложи слънчеви ефекти, или просто да изчистите дефектите на лицето си и да заличите бръчките. След това имате избор от различни рамки, стикери и текст, които да добавите, ако искате.

Интересна е функцията ръчно рисуване, където можете да изберете различни филтри за красота и след това да приложите един от шестте ефекта, които ще променят формата на лицето ви, големината на очите, текстурата на косата и ще оцветят снимката в подходящ нюанс. Крайният резултат винаги е очароватене със силен привкус на аниме.

Има възможност да напарвите и колаж от няколко снимки, като използвате различни шаблони и декорации.

Ако просто искате да изглеждате по-красиви на снимката, изберете Auto Beauty, а стикери и ефекти в клиповете си, можете да добавите с отделно приложение Meipei.

Но колкото и да се опитваме да опишем ефектите от използването на Meitu, няма как да ви разкажем всичко, просто трябва да го пробвате и ви гарантираме, че ще останете доволни от резултатите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This