Изберете Страница

Само iPhone 14 Pro и Pro Max ще получат новия чип А16, твърди анализатор

Само iPhone 14 Pro и Pro Max ще получат новия чип А16, докато двата базови варианта ще си останат с A15 Bionic, според известния анализатор Минг-Чи Куо. Това може да постави ново разграничение между стандартните и Pro модели на компанията.


Куо добавя още, че четирите модела iPhone 14 вероятно ще имат 6 GB RAM, като стандартните ще са с LPDDR 4X памет, докато Pro ще имат LPDDR5 памет. В момента iPhone 13 mini и iPhone 13 разполагат с 4 GB RAM, докато iPhone 13 Pro и 13 Pro Max предлагат 6 GB RAM.

Всъщност оперативната памет се запази същата от серията iPhone 12, но анализаторът предполага, че тази година разликата ще е при вградената памет, която при Pro моделите ще е 1.5 пъти по-бърза и с до 30% повече мощност. Твърдението на Куо е в разрез с прогнозата на Джеф Пу от Haitong International Securities, който предполага, че Pro моделите ще разполагат с 8 GB RAM.

Да се върнем обаче на основното твърдение на Куо, което касае чиповете на iPhone 14. Според мен подобен ход на Apple за разграничаване на базовите и Pro варианти на iPhone не е реален. Разбира се до сега винаги сме били свидетели на съществени разлики при камерата и батерията на iPhone Pro, в сравнение със стандартните модели, но основното преимущество на новата генерация се е запазвало, що се отнася до процесорите.

Както знаем, Apple не обича да променя дизайна на своите устройства твърде често, а слуховете сочат, че може би само Pro моделите ще получат нов дизайн на дисплея, без добре познатият ни прорез. Ако добавим и факта, че iPhone SE 3rd Gen пристигна само преди дни с чип A15 Bionic, става все по-невероятно компанията да изравни новите си базови модели от серия 14 с бюджетното устройство.

Разбира се всичко това все още са само слухове и спекулации и няма как да знаем какво точно ще ни предложи Apple през септември, докато компанията не го обяви официално, но подобен ход би обезценил новите iPhone 14 и почти би ги приравнил с бюджетния модел, което за мен е нереално.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This