Изберете страница

Само iPhone 14 Pro и Pro Max ще получат новия чип А16, твърди анализатор

Само iPhone 14 Pro и Pro Max ще получат новия чип А16, докато двата базови варианта ще си останат с A15 Bionic, според известния анализатор Минг-Чи Куо. Това може да постави ново разграничение между стандартните и Pro модели на компанията.


Куо добавя още, че четирите модела iPhone 14 вероятно ще имат 6 GB RAM, като стандартните ще са с LPDDR 4X памет, докато Pro ще имат LPDDR5 памет. В момента iPhone 13 mini и iPhone 13 разполагат с 4 GB RAM, докато iPhone 13 Pro и 13 Pro Max предлагат 6 GB RAM.

Всъщност оперативната памет се запази същата от серията iPhone 12, но анализаторът предполага, че тази година разликата ще е при вградената памет, която при Pro моделите ще е 1.5 пъти по-бърза и с до 30% повече мощност. Твърдението на Куо е в разрез с прогнозата на Джеф Пу от Haitong International Securities, който предполага, че Pro моделите ще разполагат с 8 GB RAM.

Да се върнем обаче на основното твърдение на Куо, което касае чиповете на iPhone 14. Според мен подобен ход на Apple за разграничаване на базовите и Pro варианти на iPhone не е реален. Разбира се до сега винаги сме били свидетели на съществени разлики при камерата и батерията на iPhone Pro, в сравнение със стандартните модели, но основното преимущество на новата генерация се е запазвало, що се отнася до процесорите.

Както знаем, Apple не обича да променя дизайна на своите устройства твърде често, а слуховете сочат, че може би само Pro моделите ще получат нов дизайн на дисплея, без добре познатият ни прорез. Ако добавим и факта, че iPhone SE 3rd Gen пристигна само преди дни с чип A15 Bionic, става все по-невероятно компанията да изравни новите си базови модели от серия 14 с бюджетното устройство.

Разбира се всичко това все още са само слухове и спекулации и няма как да знаем какво точно ще ни предложи Apple през септември, докато компанията не го обяви официално, но подобен ход би обезценил новите iPhone 14 и почти би ги приравнил с бюджетния модел, което за мен е нереално.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This