Изберете Страница

Само iPhone 14 Pro и Pro Max ще получат новия чип А16, твърди анализатор

Само iPhone 14 Pro и Pro Max ще получат новия чип А16, докато двата базови варианта ще си останат с A15 Bionic, според известния анализатор Минг-Чи Куо. Това може да постави ново разграничение между стандартните и Pro модели на компанията.


Куо добавя още, че четирите модела iPhone 14 вероятно ще имат 6 GB RAM, като стандартните ще са с LPDDR 4X памет, докато Pro ще имат LPDDR5 памет. В момента iPhone 13 mini и iPhone 13 разполагат с 4 GB RAM, докато iPhone 13 Pro и 13 Pro Max предлагат 6 GB RAM.

Всъщност оперативната памет се запази същата от серията iPhone 12, но анализаторът предполага, че тази година разликата ще е при вградената памет, която при Pro моделите ще е 1.5 пъти по-бърза и с до 30% повече мощност. Твърдението на Куо е в разрез с прогнозата на Джеф Пу от Haitong International Securities, който предполага, че Pro моделите ще разполагат с 8 GB RAM.

Да се върнем обаче на основното твърдение на Куо, което касае чиповете на iPhone 14. Според мен подобен ход на Apple за разграничаване на базовите и Pro варианти на iPhone не е реален. Разбира се до сега винаги сме били свидетели на съществени разлики при камерата и батерията на iPhone Pro, в сравнение със стандартните модели, но основното преимущество на новата генерация се е запазвало, що се отнася до процесорите.

Както знаем, Apple не обича да променя дизайна на своите устройства твърде често, а слуховете сочат, че може би само Pro моделите ще получат нов дизайн на дисплея, без добре познатият ни прорез. Ако добавим и факта, че iPhone SE 3rd Gen пристигна само преди дни с чип A15 Bionic, става все по-невероятно компанията да изравни новите си базови модели от серия 14 с бюджетното устройство.

Разбира се всичко това все още са само слухове и спекулации и няма как да знаем какво точно ще ни предложи Apple през септември, докато компанията не го обяви официално, но подобен ход би обезценил новите iPhone 14 и почти би ги приравнил с бюджетния модел, което за мен е нереално.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This