Според слуховете, Apple палнира да предложи по-бърза функция за безжично зареждане в един от трите си нови модела iPhone, но койй е той?

Новината идва от China Times, който цитира източник, запознат с плановете на гиганта и твърди, че Apple планира да замени старата си технология за безжично зареждане с нова, която ще е значително по-бърза и надеждна. Докладът обаче предупреждава, че само един от трите тазгодишни смартфона ще я получи и се задълбава в самата технология. China Times отбелязва, че iPhone разчита на технология, наречена FPC (феритни полимерни композити) за зареждащата бобина, която е по-компактна и позвоялва повече свободно място за останалите компоненти, но не е така ефективна и не дава възможност за ултра-бързо зареждане.

Според доклада, Apple планира да приложи нова технология, която използва по-дебела мед с по-ниско съпротивление, позволяваща по-бързото зареждане. За съжаление обаче, не се посочва точно кой от трите нови модела ще я получи, но можем да предположим, че това ще е 6.5 инчовия OLED iPhone, наричан за момента iPhone X Plus, най-малкото защото той има най-голям размер и би събрал по-големите компоненти. Всичко ще стане ясно след няколко седмици, защото се очаква Apple да проведе ежегодното си есенно събитие на 12 септември.