Според информация на MacRumors, вътрешни бележки на Apple гласят, че подмяната на счупен дисплей от трети страни, вече няма да анулира гаранцията на iPhone.

Това означава, че ако ви се е наложило да използвате местния сервиз, след като сте изпуснали телефона си, отново ще можете да се възползвате от стандартната едногодишна гаранция или Apple Care, стига последващите ремонти да не са свързани с вече сменения дисплей. Ако отново го счупите и решите да използвате сервиз на Apple, ще трябва да заплатите пълната цена за услугата.

Тези бележки се отнасят за САЩ и Канада, но според MacRumors е много вероятно да обхванат и други региони. Компанията все още не е обявила решението си официално, но ако това се окаже истина, ще бъде една наистина добра новина за потребителите, тъй като счупването на дисплея е един от най-често срещаните ремонти и не винаги е възможно той да бъде извършен в оторизиран сервиз, което до сега това водеше до пълното отпадане на гаранцията. Трябва да се има предвид, че всяка друга намеса от трети страни, ще продължи да анулира тази гаранция!