Bloomberg публикува нов доклад, в който подробно описва част от пътната карта на Apple за 2020 година, включително и четирите нови iPhone, за които масово се носят слухове.

Потвърждавайки прогнозите на анализатора Минг-Чи Куо от миналата година, докладът твърди, че компанията ще преработи шасито на iPhone Pro с плоски ръбове, подобни на тези на iPad Pro. Според Куо обаче, стъклото на екрана ще е леко извито, докато Bloomberg твърди, че то също ще е плоско.

В новия доклад се посочва още, че ще има два модела iPhone Pro с тройни камери и новата 3D сканираща система LIDAR на iPad Pro, но не е ясно дали тя ще заеме мястото на един от съществуващите сензори при iPhone 11 Pro. Не е ясно също така и дали този редизайн ще обхване останалите два модела от по-нисък клас, които ще заместят iPhone 11. Най-големият модел ще има малко по-голям екран от 6.5 инчовия на 11 Pro Max, но прорезът ще е по-малък.

Друга любопитна част от доклада споменава по-малък и по-евтин домашен говорител HomePod, който ще дебютира тази година по време на отделно събитие през август. Той ще има дизайн, подобен на този на съществуващия HomePod, но като размер ще е около половината му.

Накрая Bloomberg посочва, че се очакват нови версии на MacBook Pro, Apple TV, iMac и iPad, въпреки че не дава никакви подробности за тези устройства. Apple не очаква пандемията от коронавирус да причини големи забавяния, според изданието, въпреки че някои модели iPhone може да стартират седмици по-късно от обикновено.