Apple наскоро преработи своята MacBook Pro серия с някои необходими промени в процесора, като въведе опция за добавяне на Core i9 процесор в 15 инчовия MacBook Pro, който струва между 3099 и 6000 долара, но според предварителен тест от известен влогър в YouTube, всъщност той не може да достигне пълния си потенциал.

Дейв Лий публикува своето видео, което показва, че Core i9 не може да поддържа базовата си скорост при пълно натоварване. В случая Лий използва за демонстрацията Adobe Premiere и обяснява, проблема с термичното дроселиране, заявявайки, че процесорът загрява бързо, веднага след като бъде натоварен, което означава, че тази версия всъщност е по-бавна от миналогодишната, която трябва да замени:

Обяснението от страна на PR отдела на Apple е, че това е изолиран проблем с конкретната машина и на теория това лесно би могло да се случи по вина на термичната паста, а все още няма други тестове, които да докажат или опровергаят твърдението на Лий. Ако проблемът не е в дефектен модул обаче, това значи, че компанията ограничава софтуерно лаптопа, а лошото управление на топлината сочи проблем с хардуера.